Foci

Az MTK behúzta az örökrangadót

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának rangadóját, az MTK-Ferencváros összecsapást a kék-fehérek nyerték.

Mint ahogy azt megírtuk, rendhagyó volt a 205. örökrangadó, mivel az MTK stadionjának felújítása miatt Kispesten csaptak össze a felek.

A találkozó jó iramban kezdődött, mindkét alakulatnak voltak veszélyes helyzetei, ám pontatlanságok miatt nem született gól egészen a 25. percig: szögletet végzett el az MTK, a labda átszállt a védők feje fölött, középen így Poór könnyen levette a labdát, majd közelről a hálóba bombázott (1-0).

 Fotó: MTI

Nem telt el sok idő, öt perc után egyenlített a Fradi Lauth fejesével, majd a szünet előtt Ugrai ügyetlenkedett el egy ziccert, így 1-1-el vonultak pihenőra a csapatok.

A második felvonásban a Ferencváros dominált, az MTK pedig csak kevés alkalommal jutott el Dibusz kapujáig, ám mégis a “hazaiak” ünnepelhettek ismét, Vass Patrik ugyanis önzetlenül adott középre, ahol Horváth kapta a játékszert, Dibusz pedig már verve volt (2-1).

A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte fővárosi riválisát a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

MTK Budapest-Ferencváros 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Bognár

Gólszerzők: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)
Sárga lap: Mateos (24.), Dilaver (60.)

MTK Budapest: Hegedüs – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Pölöskei, Poór –  Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Horváth Zs. (Thian, 93.) – Fernandez

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai (Cukic, a szünetben) – Lauth (Nagy D., 72.), Gera, Ugrai (Kukuruzovic, a szünetben) – Böde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik