Foci

A Győr megszenvedett a sikerért

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Győri ETO FC hazai pályán Pátkai Máté mesterhármasának is köszönhetően 4-3-ra legyőzte az újonc, egyúttal sereghajtó Dunaújváros együttesét.

A várakozásoknak megfelelően győri támadásokkal indult a találkozó, ennek ellenére a vendégek Peric révén első helyzetüket értékesítették, ezzel megszerezve első idegenbeli góljukat a szezonban. A folytatásban is a hazaiak támadtak, az egyenlítéshez azonban egy védő, Lipták kellett, aki kiharcolt egy büntetőt, illetve egy kiállítást.

 A győri szurkolók végül ünnepelhettek
Fotó: Facebook 

A tizenegyest Rudolf lőtte be másodszorra, miután az első kísérletnél többen befutottak a tizenhatoson belülre, így azt meg kellett ismételni.  

A fordulást követően nem sokkal gólra váltotta emberelőnyét Horváth Ferenc együttese Pátkai második találatával. Ezután Pátkai ismét betalált, majd néhány perccel később szépített a Dunaújváros Böőr értékesített büntetőjével.

Nem sokkal ezután ismét Pátkai következett, egy gyönyörű fejesgóllal mesterhármast ért el, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában újabb tizenegyeshez jutott a Dunaújváros, amelyből Böőr ismét betalált, de ez csak a szépítésre volt elég.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Győri ETO FC-Dunaújváros Pase 4-3 (1-1)
Győr, 3000 néző, v.: Farkas Á.

Gólszerzők: Rudolf (28.-büntetőből), Pátkai (53., 59., 67.), illetve Peric (17.), Böőr (64., 84., mindkettőt büntetőből)
Piros lap: Muscat (27.)
Sárga lap: Pátkai (57.), Völgyi (84.), Priskin (87.)

Győri ETO FC: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Varga R. (Mervó, 70.), Windecker (Dudás, 78.), Pátkai – Strestík (Koltai, 57.), Priskin, Rudolf

Dunaújváros Pase: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. – Zsótér (Orosz, 58.), Józsi, Böőr, Muscat, Thiago (Pascua, 69.) – Peric

Ajánlott videó

Olvasói sztorik