Foci

Fővárosi rangadó az NB I-ben

Négy mérkőzést rendeznek szombaton a labdarúgó OTP Bank Ligában, Újpest-Honvéd és Videoton-Puskás Akadémia összecsapások színesítik a programot.

Délután fővárosi rangadóval veszi kezdetét a magyar labdarúgó élvonal hatodik fordulójának szombati játéknapja, a pénteken két csatárt is igazoló Újpest a hullámzó teljesítményt nyújtó Honvédot fogadja. A két csapatot mindössze három pont választja el egymástól a tabellán, így felfoghatjuk amolyan hatpontos összecsapásnak is.

„Győzni akarunk a kispestiek ellen, akár 1 góllal is. A győztes meccseinken amúgy is egy gólt szereztünk. A Honvéd jó csapat, kontrákban erős, mindent megpróbálnak majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Az újpesti öltözőben jó a hangulat, van önbizalom, az edzéseken pedig a játékosaim betartják a taktikai utasításokat. Szóval, minden adott arra, hogy szombaton 3 ponttal gazdagodjunk” – mondta a mérkőzés felvezetéseként Nebojsa Vignjevic, az újpestiek trénere a lila-fehér klub honlapjának.

„Nagy és fényes múlttal rendelkező összecsapásra kerül sor. Jó erőkből álló, jól teljesítő csapat ellen játszunk, olyan gárda ellen, amelyik még nem kapott ki idén a bajnokságban. Arra készülünk, hogy ezt a sorozatot – mert mindegyiknek vége lesz egyszer – megszakítsuk. Hajtós, küzdelmes mérkőzésre van kilátás, olyan teljesítménnyel igyekszünk majd előrukkolni, hogy a szurkolóink elégedetten távozhassanak majd az újpesti stadionból” – ezt már Pietro Vierchowod mondta a honvedfc.hu-nak.


Biztatóan kezdte a szezont az Újpest
Fotó: MTI

A Videoton és a Puskás Akadémia összecsapásainak ad némi pikáns ízt az a tény, hogy a két klub jó viszonyt ápol egymással. Most ugyanakkor öldöklő küzdelemre lehet számítani, ugyanis míg a Vidi a tabella élén menetel eddig hibátlan produkcióval, addig a felcsútiak még nem nyertek meccset, két döntetlenre futotta eddig a csapat erejéből. A két csapat eddig kétszer találkozott az élvonalban, a fehérváriak mindkétszer hármat lőttek az ellenfélnek.

„Nagyon jó formában lévő csapathoz látogatunk, de már volt ilyenben tapasztalatunk, a korábbi első Paks érkezet hozzánk, sikerült döntetlenre hoznunk azt a mérkőzést. Elsősorban a győzelemmel lennék elégedett annak ellenére, hogy borzasztóan nehéz 90 perc vár ránk és a papírforma nem ezt mutatja” – mondta Benczés Miklós a felcsútiak honlapjának.

A szombati játéknapon két további összecsapás lesz: a Pécs a Kecskemétet fogadja, míg a Pápa az újonc Nyíregyházához látogat.

A szombati program

Újpest FC-Budapest Honvéd 16.30, v.: Andó-Szabó

PMFC-Matias – Kecskeméti TE 18.30, v.: Fábián

Nyíregyháza Spartacus-Lombard Pápa Termál FC 18.30, v: Iványi

Videoton FC-Puskás Akadémia 20.30, v.: Kassai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik