Foci

Majdnem elszórakozta a győzelmet a Dortmund

A Borussia az Augsburgot győzte le idegenben 3-2-re a német labdarúgó-bajnokságban.

Elég nagy meglepetést okozott a Bundesliga első fordulójában a Borussia Dortmund, Jürgen Klopp legénysége ugyanis hazai környezetben maradt alul a Bayer Leverkusennel szemben (0-2). Pénteken az Augsburg otthonában szerettek volna javítani a fekete-sárgák.

Jól kezdtek a vendégek, egy nagyszerű támadás végén Reus gurított a kapus mellett a hálóba a 12. percben. Sőt, a lendület kitartott még, a 15. percben pedig egy szöglet után Sokratis bólintott a hálóba.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első félidő további részében az Augsburg nem igazán tudott mit kezdeni nevesebb ellenfelével és a játék képe a második felvonásra sem változott. A 79. percben jött az újabb dortmundi gól, egy kipattanó labda a csereként beálló Ramost találta üresen, aki köszönte szépen a lehetőséget és gólt lőtt.

Úgy tűnt, hogy simán nyer a Dortmund, ehhez képest kétszer is betalált az Augsburg: előbb az erőszakos Bobadilla pöcizett a vendégek hálójába, majd Matavz is eredményes tudott lenni – hozzá kell tenni, hogy közben egy egyértelmű tizenegyest nem kapott meg a Borussia. A vége 2-3 lett.

Eredmény – Bundesliga, 2. forduló

Augsburg – Borussia Dortmund 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Bobadilla (83.), Matavz (90.) illetve Reus (12.), Sokratis (15.), Ramos (79.)

Videó – a találkozó összefoglalója:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik