Foci

Rooney-nak egy álma vált valóra

A keretet hirdető Roy Hodgson a manchesteri csatárt tette meg az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitányává.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak az angol labdarúgás szentélyében, a Wembley-stadionban. A médianap oka az volt, hogy Roy Hodgson kijelölte keretét, amellyel a Norvégia elleni felkészülési meccsre (szeptember 3.), illetve a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőre (szeptember 8.) fog felkészülni – olvasható az Eurosporton.

A listán végigfutva találkozunk pár kevésbé ismert névvel, négyen, Calum Chambers (Arsenal), Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa) és Danny Rose (Tottenham Hotspur) ráadásul még egyszer sem kapott korábban meghívót. Érdekesség, hogy közülük ketten is védők.


Wayne Rooney lesz a “cséká”
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Történt még egy nagy kaliberű bejelentés: Wayne Rooney lesz a háromoroszlános válogatott csapatkapitánya, miután a korábbi „cséká”, Steven Gerrard a nyáron visszavonult a nemzeti együttestől.

„Sokat gondolkodtam, de Wayne volt az egyértelmű választás. Megérdemli” – indokolta döntését Hodgson.

„Az, hogy én lettem az angol válogatott csapatkapitánya engem és a családomat is büszkeséggel tölt el. Ez egy olyan pozíció, amit büszkén fogok betölteni” – mondta a 28 esztendős, 95-szörös válogatott Wayne Rooney, aki ebben a szezonban a Manchester United csapatkapitányi karszalagját is megkapta.

Az angol válogatott kerete

Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City)

Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Everton)

Középpályások: Jack Colback (Newcastle United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)

Csatárok: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik