Foci

Mi történt veled Gulácsi, mi történt veled Salzburg?

Az osztrák bajnok volt ugyan az esélyese a Malmö elleni BL Play Off párharcnak, de a magyar kapus a kapott négy gólból háromban sajnos vastagon benne volt.

Szó mi szó, ez utóbbi két meccs nem kerül be a magyar válogatottban is számításba vett hálóőr “Best Of könyvébe”. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az első mérkőzésen (RB Sazburg-Malmö 2-1) parádék sorát mutatta be, de a 91. percben nem értették meg egymást a fejelni próbáló védővel, Schiemerrel és ezzel megrepedezett az addig szorgosan épített Gulácsi-szobor…

A visszavágón ennek ellenére továbbjutási eséllyel lépett pályára a Salzburg, hiszen a svéd és az osztrák bajnok lehetőségei, játékoskeretének minősége, összértéke közötti különbség jelentősen a sógorék felé billen. De valahogy nem ment nekik. Dekoncentráltak, pontatlanuk voltak, nem működött a többször megcsodált letámadásos taktika és ez már a 11. percben egy védekezési hibát követő rossz ütemű Gulácsi kifutás és büntető jelezte.

A 19. percben aztán egy ártatlannak tűnő szituáció közben váratlanul eleresztett távoli Eriksson emelésnél, lövésnél állt túlságosan kint a kapujából a magyar kapus, és volt tehetetlen a mögé csapódó labdával szemben. 

A harmadik gól már csak hab volt a tortán a Malmö számára, míg a Salzburgnak meg kellett elégednie az újbóli, immár hatodik BL Play Off kudarccal.

Úgy látszik, amióta elment Roger Schmidt edző – Bayer Leverkusennel jutott épp BL-csoportkörbe – azóta valami történhetett. Vagy megbomlott az öltözői egyensúly, vagy az új edző, Adi Hütter nem tudja ugyan azt a filozófiát tovább vinni, mint amit elődje megteremtett, vagy csak egyszerűen a Malmö norvég edzője a váratlan három védő felállásával olyat húzott, amire nem tudott reagálni az osztrák szakmai stáb. Egyik sem jó.

Mi a magunk részéről ezért semmiképp nem tolnánk Gulácsi Péter nyakába a kiesést, mert csapata többi tagja is csak kereste régi önmagát. Márpedig a csapatjáték megbomlása kihat a kapusteljesítményre is…

Ami tény, a szerda este látott Salzburgot össze sem lehet hasonlítani azzal, amelyik mondjuk januárban 3-0-ra verte a Bayern Münchent, majd kiejtette az Ajaxot az Európa Ligából.

Akkor azt írtuk, ebből a játékból tanulhat a magyar futballszakma – na a szerda estit inkább felejtsék el… 

Eredmények – BL-selejtező, playoff, 2. mérkőzések

Arsenal – Besiktas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sanchez (45.)
Kiállítva: Debuchy (75.)
Továbbjutott az Arsenal 1-0-s összesítéssel.

Athletic Bilbao – Napoli 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Aduriz (61., 69.) Ibai (74.)
Továbbjutott a Bilbao 4-2-s összesítéssel.

Leverkusen – Köbenhavn 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Son Heung-Min (2.), Calhanoglu (7.), Kiessling (31.-büntetőből, 65.)
Továbbjutott a Leverkusen 7-2-s összesítéssel. 

Malmö – Salzburg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Rosenberg (11.-büntetőből, 84.), Eriksson (19.)
Továbbjutott a Malmö 4-2-vel.

Ludogorets – Steaua Bukarest 2-0 (0-0) – tizenegyesekkel 6-5
Gólszerző: Wanderson (90.) 
Kiállítva: Stojanov (119.)
Továbbjutott a Ludogorets 2-1-es összesítéssel. 

A csoportkör 32 csapatos mezőnye:

Real Madrid (címvédő, spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), Manchester City (angol), Bayer Leverkusen (német), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), FC Schalke 04 (német), Juventus (olasz), AS Roma (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Monaco (francia), Benfica (portugál), FC Porto (portugál), Sporting (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), Zenit (orosz), Ajax (holland), Anderlecht (belga), FC Basel (svájci), Galatasaray (török), Olimpiakosz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán), APOEL (ciprusi), NK Maribor (szlovén), BATE Boriszov (fehérorosz), Malmö (svéd), Ludogorec (bolgár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik