Foci

Emberemlékezet óta nem volt ilyen a Realnál

Csütörtök délelőtt vált hivatalossá, hogy Xabi Alonso is elhagyja a királyi gárdát. 10 millió euróért költözik Münchenbe és ezzel szinte hihetetlen módon pozitívba fordul a madridiak idén nyári játékos adás-vétele.

A Bayern München honlapja csütörtökön dél tájban közölte hivatalosan, hogy miután Pep Guardiola keresztszalag-szakadás miatt elvesztette Javi MartíneztXabi Alonsóval pótolja a spanyol védekező-középpályást. Hogy a 32 éves játékos két éves, az orvosi vizsgálatot követő aláírásáért sok, kevés, vagy éppen megfelelő ár a 10 millió euró abba most ne menjünk bele.

 
Xabi Alonso boldognak látszik, hogy a bajor fővárosba költözhetett
Forrás: youtube.com 

Sokkal érdekesebb, hogy a Real Madridnak ezzel 121,5 millió eurósra növekedett az idén nyári játékoseladásból származó bevétele, ami a kimutatások szerint éppen 11,5 millióval haladja meg a kiadási oldalt. Márpedig ilyenre évtizedek óta nem volt példa.

Real Madrid jövés-menés 2014 nyár:

Bevétel: Álvaro Morata (Juventus) 22 millió, Nuri Sahin (Dortmund) 7 millió, Ezequiel Garay (Zenit) 7,5 millió, Ángel Di María (ManUnited) 75 millió, Xabi Alonso (Bayern) 10 millió Összesen: 121,5 millió.

(Garay Benficás játékjogában 50 százalékig benne maradt a Real Madrid, így őket illeti a portugál klub Zenittel kötött kontraktusából származó bevétel fele.) 

Kiadás: James Rodríguez 80 millió, Toni Kroos 20 millió, Keylor Navas 10 millió: Összesen: 110 millió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik