Foci

Nem kapott ki, de kiesett a Loki

A DVSC-TEVA labdarúgócsapata hazai környezetben játszott 0-0-s döntetlent a Young Boys együttesével. A svájciak 3-1-es összesítéssel jutottak az Európa Liga főtáblájára.


Fotó: MTI

Mivel Svájcban 3-1-re kikapott a Debrecen, így nagyon nehéz helyzetben várta a visszavágót Kondás Elemér legénysége, ráadásul sérülések is nehezítették a vezetőedző dolgát. A szakember azonban így is kiadta az ukázt, gólt kell szerezni még a szünet előtt, de igazán nagy lehetősége nem volt a Lokinak az első félidőben.

A 62. percig kellett várni az első igazi gólhelyzetre, ekkor Kulcsár fejelt közelről a kapura, de a hálóőr védeni tudott. A hajrá kezdetén veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Debrecen, Bódi lövése után a labda a kapufán csattant – ebből sem lett gól. A lefújásig még Seydit szórták ki azonnali piros lappal.

0-0 lett a végeredmény, a Young Boys 3-1-gyes összesítéssel jutott tovább az Európa Liga főtáblájára.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, playoff kör, visszavágó

Debrecen, 7000 néző, Játékvezető: David Fernandez Borbalán (spanyol)

DVSC-TEVA – Young Boys (svájci) 0-0

Debrecen: Novakovic – Jovanovic, Máté, Mészáros (Morozov, a szünetben), Korhut – Bódi, Varga, Zsidai, Vadnai (Ferenczi, 79.) – Kulcsár (Seydi, 65.), Sidibe

Young Boys: Mvogo – Hadergjonaj, Rochat, von Bergen, Lecjaks – Bertone, Sanogo Jr. – Steffen – Costanzo (Wüthrich, 67.), Nuzzolo (Sutter, 90+1.) – Frey (Kubo, 81.)

Gólszerzők:

Sárga lap: Zsidai (31.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (83.), Ferenczi (85.), illetve Lecjaks (29.), Rochat (32.)

Piros lap: Seydi (90.)

Továbbjutott: a Young Boys, 3-1-gyel.

VÉGE

90+3. PERC: Vége a mérkőzésnek, 0-0, a Young Boys jutott a főtáblára.

90+2. PERC: Zsidainak készítették le a labdát, de a blokkról szögletre pattant, a saorkrúgás után pedig a svájciak jöhettek szabadrúgással.

90. PERC: Seydi birkózott a tizenhatos vonalánál majd Ferenczihez passzolt, utóbbi középre lőtte a labdát, de Sidibe lemaradt róla. Nem sokkal később Seydi rúgta fel az egyik svájcit, kapott egy azonnali pirosat – ez túlzó ítélet volt érzésünk szerint.

87. PERC: Novakovic húzott le a levegőből egy megpattanó labdát.

85. PERC: Ferenczi is besárgult – talán túlzás volt ez a lap.

83. PERC: El van átkozva a Loki. A hajdúságiak jó helyen jutottak szabadrúgáshoz, a tizenhatos előterében, szemben a kapuval. Bódi lőtt, de a kapufát találta el. Nem sokkal később az egyik védő ütközött a kapussal, a spori szabadrúgást ítélt kifelé. Az önkívületben reklamáló Varga sárgát kapott.

81. PERC: Bódi ívelte középre a labdát, Morozov robbant be a hosszún és a kapusba fejelt. Az asszisztens közben emelte a zászlaját, így szabadrúgással folytatódik a játék kifelé.

79. PERC: Kondás Elemér egy cserével töri meg a sormintát, Ferenczi áll be Vadnai helyére,

76. PERC: Ez a sárgák ideje, most Máté kapta. Minden bizonnyal szövegelésért.

72. PERC: Vadnai vitte földre az ellenfelét egy sárgáért cserébe.

67. PERC: Cserél a Young Boys is, Costanzo hagyja el a pályát és a vendégek legfiatalabb játékosa, Wüthrich áll be.

65. PERC: A meccs eddigi részében aktív Kulcsár jön le és Seydi áll be a helyére.

62. PERC: Ilyen nincs, ez sincs bent… Korhut ívelt középre, Kulcsár érkezett remek ütemben és közelről fejelt, de Mvogo ki tudta ütni a labdát. A sarokrúgás után Sidibe fejelehetett, de a labda elakadt a blokkban.

60. PERC: De kár érte! Labdát szerzett a Loki, Sidibe a saját térfeléről szöktette Kulcsárt, azonban a debreceni játékos előtt még odaért Mvogo és lábbal menteni tudott.

57. PERC: Mvogo ejtette ki a labdát Korhut beadása után, volt is némi kavarodás a svájci kapu előtt, de végül a vendégek jöhettek szabadrúgással. Sidibe ráadásul kapott is egy sárgát.

55. PERC: Továbbra sem tud a svájci védelem mögé kerülni a Loki, az idő pedig vészesen fogy.

50. PERC: Bódinak jött meg a lövőkedve miután terület nyílt előtte, középre célzott laposan, ám Mvogo nem tette meg azt a szívességet, hogy Sidibe elé ejtse a labdát.

49. PERC: Úgy tűnik, hogy a második félidő elején is a vendégek aktívabbak. Most Costanzo cselezte el magát lövőhelyzetig, jobbal vette célba a kaput, ám a labda későn kezdett el csavarodni, így elkerülte a ketrecet. Novakovic végig higgadtan figyelte a történéseket.

46. PERC: Megy a második félidő! Mészáros helyett Morozov a pályán.

FÉLIDŐ

45. PERC: Egy perc hosszabbítás után a játékvezető véget vetett az első félidőnek. Az állás 0-0, de összesítésben továbbra is 1-3.

44. PERC: Steffen unta meg az ívelgetést, ő most inkább távolról kapura tűzte a labdát, amely ugyan fölé szállt, de ígéretes próbálkozásnak tűnt. A túloldalon Kulcsár mutatott be egy nagy szólót, több védőt is kicselezett, de erőtlenül lőtt, a kapus simán védett.

38. PERC: Az utóbbi percekben mind a két csapat a védők mögé akarja beívelni a labdát, de vagy az asszisztens zászlaja lendül, vagy a védők tudnak még idejében menteni.

34. PERC: Korhut késve csúszott be, sárga.

29. PERC: Lecjaks kapta az első sárgát a meccsen.

28. PERC: Egy labdaszerzés után Kulcsár remek ütemben tette a labdát Sidibe elé, a csatár azonban a kapusba lőtt kissé kiszorított helyzetből. Ez most egy tetszetős támadás volt a Lokitól, főleg Kulcsár megmozdulása.

26. PERC: Hajajj, ez nem volt semmi! Von Bergen tette be a labdát középre, Máté és Novakovic is labdára startolt, na meg Nuzzolo is. A labda végül a magyar védőről a kapu felé pattant, de még sikerült a gólvonal elől kivágni.

24. PERC: A turbánnal a fején visszatérő Zsidai fejelhetett Bódi ívelése után, de bele egy védőbe, pedig a kapu üresen volt, mert Mvogo alászaladt a labdának. Kár érte…

23. PERC: Merész… Novakovic csúszott el kapuskirúgás közben, így kis híján szerelni tudták, de megúszta a szitut a Loki.

21. PERC: Bódi tekert középre egy szabadrúgást, Máté csúsztatott bele a tizenhatos vonalánál, Mvogo magabiztosan védett. Az ellenakció végén Zsidai tudott szerelni, elesett, a svájciak játékosa átesett rajta a stoplisával véletlenül felsértette a magyar játékos fejbőrét, akit most ápolnak.

20. PERC: A visszaprintelő Jovanovic mentett nagyot a tizenhatoson belül. Ha nem szerzi meg a labdát, gólhelyzetbe kerülhetett volna a Young Boys.

13. PERC: Sidibe és Rochat birkózott a tizenhatoson belül, a debreceni csatár pedig elesett. A játékvezető továbbot intett.

11. PERC: Jó elképzelés! Zsidai szélről középre lőtt labdával kereste Sidibét, a csatár azonban hiába vetődött be, nem érte el.

8. PERC: Na, ott az első magyar helyzet! Bódi kevergetett a jobb szélen, Kulcsár lövése a blokkról vágódott fölé. A saorkrúgás után Sidibe tűnt el a tizenhatoson belül, a spanyol játékvezető sípja néma maradt azonban.

6. PERC: Kezd belerázódni a debreceni együttes. Helyzet nélkül fociznak a hazaiak, de egyre többször fordulnak meg az ellenfél térfelén.

3. PERC: Nem indul túl biztatóan az összecsapás, a svájciak kezdtek jobban. Most épp Jovanovicnak kellett blokkolnia egy lövést, Costanzo löketébe vetette bele magát.

1. PERC: Megy a meccs! Fehérben a Debrecen, sárga-feketében a Young Boys. A svájciak kezdtek.

Köszöntjük Kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglepetés a Loki kezdőjében, Szakály Péter kimaradt. Az M2 értesülései szerint a csapatkapitány megsérülhetett.

ELŐZETES

Nincs könnyű helyzetben a magyar bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapata, a hajdúságiak 3-1-es hátrányból várják ugyanis a csütörtöki, Young Boys elleni visszavágót. A párharc tétje az Európa Liga főtáblája.

“Nem ledolgozhatatlan a hátrány, úgy érzem, ha támadó futballal meg tudjuk lepni ellenfelünket és sikerülne gólt szerezni az első félidőben, akkor bármi megtörténhet” – mondta a klub honlapján a csapatkapitány, Szakály Péter, aki hozzátette, a védekezésre is figyelni kell, mert elég alacsony termetű, de fürge játékosokból áll a Young Boys.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik