Foci

BL: a középhátvéd kapusként ment a menybe

BL-csoportkörbe jutott a Ludogorec Razgradnak - de hogyan!

Volt már olyan a futballtörténelemben egy párszor, hogy az egyik csapat tizenegyespárbajban veri a másikat. Ez nem nóvum. De hogy éppe egy román középhátvéd hárítson két büntetőt is a román bajnok ellen, és ezzel csoportkörbe segítse bolgár csapatát, na az már mégis csak ritka…

 

Márpedig a Steaua Bukarest-Ludgorac Razgradnak párharc második mérkőzésén ez történt, miután a rendes játékidő 90. percében mentette hosszabbításra a hazai csapat a meccset, majd 119. percben Vlagyiszlav Sztojanov kapust kiállította Undiano Mallenco játékvezető. A Ludgorecnek nem maradt több cseréje és jött a büntető párbaj.

A bolgár csapat rövid tanakodás után a román középhátvédet, Cosmin Motit bízta meg a lehetetlen küldetéssel, aki kesztyűt húzott, lehelyezte a lasztit a 11-es pontra, az első büntetőt nagy nyugalommal maga értékesítette, majd beállt a kapuba és megbabonázta nemzettársait – két kísérletet is bravúrral hárított.

A Ludogorec története során először bejutott a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 32 csapata közé.

Eredmények – BL-selejtező, playoff, 2. mérkőzések

Arsenal – Besiktas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sanchez (45.)
Kiállítva: Debuchy (75.)
Továbbjutott az Arsenal 1-0-s összesítéssel.

Athletic Bilbao – Napoli 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Aduriz (61., 69.) Ibai (74.)
Továbbjutott a Bilbao 4-2-s összesítéssel.

Leverkusen – Köbenhavn 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Son Heung-Min (2.), Calhanoglu (7.), Kiessling (31.-büntetőből, 65.)
Továbbjutott a Leverkusen 7-2-s összesítéssel. 

Malmö – Salzburg 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Rosenberg (11.-büntetőből, 84.), Eriksson (19.)
Továbbjutott a Malmö 4-2-vel.

Ludogorec – Steaua Bukarest 1-0 (0-0)  
Gólszerző: Wanderson (90.) 
Kiállítva: Stojanov (119.)
Továbbjutott a Ludogorets 1-1-es összesítéssel, tizenegyesekkel 6-5-re. 

A csoportkör 32 csapatos mezőnye:

Real Madrid (címvédő, spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), FC Liverpool (angol), Manchester City (angol), Bayer Leverkusen (német), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), FC Schalke 04 (német), Juventus (olasz), AS Roma (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Monaco (francia), Benfica (portugál), FC Porto (portugál), Sporting (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), Zenit (orosz), Ajax (holland), Anderlecht (belga), FC Basel (svájci), Galatasaray (török), Olimpiakosz (görög), Sahtar Donyeck (ukrán), APOEL (ciprusi), NK Maribor (szlovén), BATE Boriszov (fehérorosz), Malmö (svéd), Ludogorec (bolgár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik