Foci

Muhamed Besic BL győztes csapattársat kapott

A 33 éves kameruni támadó, Samuel Eto'o 2016 nyaráig szóló szerződést írt alá az Evertonnal.

“Háromszoros bajnokok ligája győztes labdarúgó érkezik” – kürtölte világgá az Everton honlapja. És valóban, tapasztalatban nincs hiány Samuel Eto’o tekintetében, az biztos.

 
Eto’o 33 évesen is gólérzékeny
Forrás: evertonfc.com 

Ha hinni lehet a kameruni anyakönyvi hivatalnak, úgy a Real Madrid 16 évesen csapott le a Fradi kedvenc Muhamed Besic új csapattársára, de miután nem tartott rá igényt és folyton kölcsönadta, utolsó állomáshelyén a Mallorcánál ragadt végleg. Itt négy év alatt 48 gólt rúgott és még mindig csak 23 éves volt, amikor lecsapott rá a Barcelona.

Legtermékenyebb időszakát gránátvörös-kékben töltötte, legalábbis a 144/107-es gólátlagot sehol sem sikerült a későbbiekben felülmúlnia.

Az Evertonhoz a Chelsea-től jött, ahonnan az a José Mourinho nem hosszabbított vele szerződést, akivel az Internél BL győzelmet ünnepelt 2010-ben és aki “fiaként” kezelte – ez sokat elárul a pillanatnyilag lefelé hajló pályaívről. Minden esetre Robert Martínez menedzsernek Romelu Lukaku, Steven Naismith és Arouna Kone mellett lesz egy rutinos és még mindig gólképes opciója támadóposzton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik