Foci

Fradi ünnep az első Groupama-bajnokin

Új stadionjában először fogadott vendéget a Ferencváros, már ami a hazai pontvadászatot illeti. A Nyíregyháza volt az illedelmes ellenfél, amely nem sok ellenállást tanúsított.

„ Különleges és egyben nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Ebből kifolyólag még inkább szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat jó játékkal és természetesen győzelemmel” – – fogalmazott a mérkőzés előtt a hazaiak mestere, Thomas Doll a fradi.hu-nak

Nos, nem volt telt ház a Groupama Aréna első hivatalos NB1-es meccsén, de tán azt senki sem várta, hogy épp a Nyíregyháza ellen teljen meg a 22 ezres stadion. Ennek ellenére a 14 ezer (!!!) néző a kiváló akusztikának is köszönhetően igazi futball-hangulatot teremtett.

 

A Fradi a legutóbbi hét otthoni bajnokiján veretlen maradt, nyilván erre törekedtek most is, mert nagy elánnal kezdtek., A hazai rohamoknak 13. percben Busai révén lett meg az eredménye (1-0), majd a Gera Zoltán a 28. percben nagyjából 28 méterről – jól kivárta a pillanatot – elképesztő gólt ragasztott a jobb felsőbe (2-0).

Megnyugtató előnnyel térhetett a Fradi pihenőre. A második félidő is ott folytatódott, ahol az első – jobbára az FTC támadott. A 65. percben Böde kapott zseniális passzt Gerától, de nem sikerült átemelnie a labdát a kivetődő Baloghon, ellenben a kipattanót Ugrai érte el, akit totál fölöslegesen felrúgott Pekár. A büntetőt Mateos értékesítette (3-0).

A harmadik gól után annyira megnyugodott a Fradi, hogy feléledt a Nyíregyháza. Kosztics lepte meg Böniget egy váratlan csellel, majd remekül tálalt Bajzát elé, aki az ötösről a bal alsóba lőtt (3-1).

 

Ennyi is maradt a vége. “Gyámoltalanok voltunk, asszisztáltunk kicsit az ünnephez. Sajnos az idény leggyengébb első félidejét produkáltuk” – vélekedett Csábi József a Nyíregyháziak edzője.

“Azt hiszem elégedettek lehetünk, hogy az új stadionunkban győzni tudtunk ezen az ünnepi napon. Azt hiszem természetes valahol, ha egy csapat 3-0-ra vezet, akkor, ha nem is kellene kicsit kiereszt egy kicsit. Most is ez történt, de szerencsére nem lett ebből baj” – nyilatkozta Thomas Doll, az FTC edzője a mérkőzést követően.

OTP Bank Liga, 5. forduló, eredmény:

Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 14 ezer néző, v.: Vad II
gólszerzők: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (67., 11-esből), illetve Bajzát (78.)
sárga lap: Bönig (81.), Mateos (93.), illetve Törtei (59.), Balogh (88.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Nagy D. (Havojic, 63.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) – Böde, Ugrai (Kukuruzovic, 68.)

Nyíregyháza: Balogh – Fodor, Szokol, Rubus (Koller, 30.), Jánvári – Gengeliczki, Pekár (Sándor I., 75.), Kostic, Abdouraman – Szécsi (Pákolicz, 63.), Bajzát

   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik