Foci

Elindult kifelé a gödörből a Loki

A DVSC, ha nyögvenyelősen is, de otthon tartotta a három pontot a Szombathely ellenében.

A Debrecen még érdekelt az Európa Ligában. Csütörtökön a svájci Youg Boys verte a Lokit 3-1-re a play offban, így ha haloványan, de pislákol még a remény a csoportkörbe jutásra. Kondás Elemér ennek megfelelően “rotált”, Mészáros és Máté a védelem tengelyéből, Zsidai a középpályáról, Sidibe a csatársorból hiányzott, de azért így is erős csapattal fogadták a vendégeket.

Szombathelyi oldalon három sérült – Radó András, Fehér Zoltán és Medgyes Zoltán – pótlása okozott fejtörést Artner Tamás edzőnek. A legfájóbb tán a támadó Radó hiánya, meglehet ezért is fordulhat elő, hogy az elmúlt 10 bajnokin mindössze öt gólt lőttek a vasiak. Pedig a helyzeteik mostanában is meg vannak, az első komolyat a Nagyerdőben is ők hagyták ki a 22. percben.

A DVSC sem büszkélkedhet idén remek mutatókkal gól terén, a támadójáték itt is az impotencia tüneteit mutatja, hiszen az elmúlt négy fordulóban összesen három gólt lőttek – Nyíregyháza 1, Puskás 2- és sem az Újpestnek, sem az MTK-nak nem tudták bevenni a kapuját.

No ezen az estén sem a tudatosan szervezett támadójáték oktatófilmjét mutatta be a Loki. Szenvedett néző, játékos egészen az 51. percig, amikor Kulcsár talált a lábak között a hálóba (1-0).

Ezzel el is mondtunk mindent a meccsről…

NB1, 5. forduló, eredmény:

DVSC – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik