Foci

Az Atlético már a 2. percben megnyerte a Szuperkupát

A bajnok Atlético Madrid hazai pályán 1-0-ra legyőzte a kupagyőztes Real Madridot a labdarúgó spanyol Szuperkupa pénteki visszavágóján, és ezzel övé lett a trófea.

Az első első meccsen 1-1-es döntetlent játszott a két csapat, így a Matracosok várták kedvezőbb helyzetből a péntek éjszakai mérkőzést.

A Blancók dolgát nehezítette, hogy Cristiano Ronaldo combsérülést szedett össze az odavágón, így ő csak a kispadról figyelte, ahogy a társak  elkezdik a találkozót a Vicente Calderonban.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Carlo Ancelotti hiába húzba elő az összes ászát a pakliból, Kroos, Rodrigeuz, Bale, Benzema, Isco, majd a szünetben becserélt CR is képtelen volt a hálóba találni, így az Atléticónak elég volt egyetlen gól is: ezt még a 2. percben a Bayerntől vásárolt Mandzukic lőtte egy védelmi meginkást kihasználva.

A meccs második félideje egyébként focira már alkalmatlan volt, inkább az aprítás ment, hiszen a játékvezetőnek nyolc sárgát kellett kiosztania 45 perc alatt, sőt, Modricnak kétszer is villant a kártya, így a 91. percben számára hamarabb véget ért az összecsapás.

Összesítésben pedig 2-1-el az Atlético diadalmaskodott, így a bajnoki címvédő trófeával kezdte az idényt.

Eredmény – Spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés

Atlético Madrid-Real Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerző: Mario Mandzukic (2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik