Foci

Vezettek, de kikaptak az U18-asok

A csehek elleni vereséget követően a magyar válogatott az Egyesült Államoktól is kikapott a Václav Ježek tornán.

Az U18-as csapat ezúttal remekül kezdte a találkozót, hiszen a mieink már a 4. percben vezetést szereztek, Kitl révén, így villámrajtott vettünk, a folytatásban viszont megtorpant a válogatott – írja az mlsz.hu.

Az amerikaiak sokkal jobban bírták erővel a tempót, beszorítottak minket a kapu elé, de gólt nem lőttek, így a szünetben még mindig vezetett a magyar csapat.

 Fotó: MLSZ.hu

A fordulást követően viszont két gyors gól következett, így hamar fordítottak a tengerentúliak, majd a 82. percben beállították a 3-1-es végeredményt.

“Az alapfelállásban változtattam az első meccshez képest, ezúttal 4-3-3-ban játszottunk. Úgy érzem, hogy egy rendkívül színvonalas, intenzív mérkőzésen vagyunk túl, amelyből sokat tanultunk. Az első félidőben remekül felvettük a ritmust a fizikálisan erős és technikailag rendkívül képzett amerikaiak ellen. A második játékrészre elfáradt a csapat, védekezésre szorultunk és sajnos kaptunk három gólt. Ennek ellenére elégedett vagyok játékosaim teljesítményével, mert fegyelmezettek és szervezettek voltak. Holnap derül ki, hogy ki lesz az ellenfelünk szombaton, ugyanis a másik csoportból még több csapatot is kaphatunk” – mondta Pisont István.

Eredmény – U18-as felkészülési torna

Magyarország-Egyesült Államok 1-3 (1-0)
Magyarország: Boros – Kertai (Kutai a 82. percben), Fehér, Csonka, László – Szivacski, Erdei (Orlik az 52. percben), Kitl – Murka (Pendl a 61. percben), Sallai, Óvári (Tóth Milán a 62. percben)
Gólszerző: Kitl (4.) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik