Foci

“Nem a Fradit, hanem a családokat kellene támogatni”

Az MSZP szerint a kormánynak nem kellett volna milliárdokat költeni a stadionokra, helyette a szegénység és a gyermekéhezés felszámolása ellen kellett volna tennie.

Erről Komjáthi Imre, a szocialisták elnökségi tagja beszélt csütörtökön újságíróknak, az FTC nemrégiben átadott új stadionja előtt.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a “zöld sasok már magasan szárnyalnak, de a magyar társadalom egyre mélyebb gödörbe kerül”.

 Fotó: MTI

Azt kérdezte a kabinettől, miként lehet az, hogy a mindennapos kormányzati “sikerpropaganda” mellett egyre többen kerülnek mélyszegénységbe. Komjáthi Imre példaként említette az Eurostat legfrissebb adatait, amely alapján Magyarországon 3,3 millión élnek szegénységben.

Szerinte a helyzet javításához “nem stadionokra kellett volna költeni a pénzt”, mert az “átlagos magyar családnak friss zöldségre sem telik”, nemhogy a Fradi “luxusarénájába” történő bejutásra.

Komjáthi Imre elmondta, az “FTC-sas nem fogja szárnyai alá venni az igazságtalan kormányzati politikával kivéreztetett családokat”, ezért azt követelik a kabinettől, hogy kezelje a szegénységet, adjon “munkát, kenyeret és tisztességes béreket” a magyar népnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik