Foci

Salzburg: két meccsre az álomtól

A Salzburg a lehető legkönnyebb ellenféllel került össze a BL-playoff körében, így Gulácsi Péteréknek komoly sanszuk van a főtáblára kerülésre.

Salzburg lázban ég, hiszen kedden este a csapat egy lépéssel közelebb kerülhet a céljához, vagyis hogy ott legyen a Bajnokok Ligája legjobb együttesei között.

A svéd Malmö ugyanis az együtthatók alapján a második legkönnyebb ellenfél, akit Gulácsiék kaphattak: rajtuk kívül csak a dán Aalborg volt papíron egyszerűbb feladat.

Aage Hareide, a malmőiek norvég trénere a találkozó előtt elmondta, minden egyes játékost külön elemeztek, majd mint egy puzzle-t, összeillesztették őket, és csapatként is tanulmányozták a Salzburg játékát.

 Fotó: Facebook

Persze az elemzésből az osztrákok is kivették a részüket. A salzburgiak pontosan tudják, hogy a Malmö tipikus északi focit erőltet, 4-4-2-es felállásban, és megpróbálnak majd minél több labdát felívelni a tizenhatoson belülre. Gulácsiéknak elsősorban majd Markus Rosenbergre kell figyelniük, hiszen ő a csapat esze.

A magyar hálóőr a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, készen állnak a feladatra.

“Szombaton megvertük idegenben az Admirát, másnap regeneráló edzésünk volt, hétfőn pedig videón elemeztük a Malmőt, úgyhogy tudjuk, mire számíthatunk. A szélsőik gyorsak, főleg a beadásokra, a szabadrúgásokra és a szögletekre építik a futballjukat, de nem ívelgetnek össze-vissza, hátulról próbálják felépíteni a támadásokat. Tavaly az Elfsborggal játszottunk az Európa-ligában, kaptunk némi ízelítőt, de a Malmö bajnokként nagyobb játékerőt képvisel.”

Kedden este egyébként öt találkozót játszanak a playoff-körben, és a legizgalmasabb összecsapásnak a Napoli-Athletic Bilbao, valamint a Besiktas-Arsenal mérkőzés ígérkezik.

A keddi program

Salzburg (osztrák)-Malmö FF (svéd) 20.45
Napoli (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45
Steaua Bucuresti (román)-Ludogorec Razgard (bolgár) 20.45
Köbenhavn (dán)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
Besiktas (török)-Arsenal (angol) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik