Foci

Ebben is különbözik a német foci a magyartól

A Német Kupa első fordulójában a Dynamo Dresden hazai pályán óriási meglepetésre kiejtette a Bundesliga bronzérmesét. 27 ezer néző előtt.

Az a szép a német labdarúgásban, hogy lényegében nem nagyon vannak különbség az első és a harmadik osztály között. Nézők tekintetében semmiképp. El tudják az képzelni, hogy mondjuk a Magyar Kupa következő fordulójában a Soproni VSE-Győri ETO rangadón 27 ezer (!!!) néző legyen? A 32 meccsen összesen nem lesznek ennyien – ez viszonylag nagy biztonsággal megjósolható.

 
Arról most tán ne is nyissunk vitát, hogy a német harmadosztályban milyen stadion és milyen gyep várja a szurkolókat, játékosokat…
Fotó: europress 

Németországban, ezen belül Drezdában másképp gondolkodnak a szurkolók. Ott éppen ennyien vettek jegyet és várták a Schalke 04 vendégjátékát, munkapanpon, azaz hétfő este a Német Kupa első fordulójában.

Hogy a mintegy 25 ezer (cc. 2000-en kísérték el a Schalkét) helyi fanatikus nyomta agyon a Bundesliga tavalyi harmadik, így automatikusan BL főtáblán landoló gelsenkirchenieket, vagy csak simán nem ment nekik azt nem tudjuk, mindene esetre tény, a drezdai stadion először Justin Eilers 25. percben értékesített büntetője után “robbant fel” (1-0), majd az 50. percben Teixeira kapáslövését követően (2-0). A Schalke hiába hajrázott, Joel Matip fejese csak szépítésre volt elegendő. Kiestek, pedig nem is a második csapattal álltak fel. A Schalke számára szégyen, a Dynamónak meg “respect”!!

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:

Dynamo Dresden (III.)–Schalke 04 2–1

Kickers Offenbach (IV.)–Ingolstadt (II.) 0–0 – tizenegyesekkel 4–2
Heidenheim (II.)–Union Berlin (II.) 2–1
Energie Cottbus (III.)–Hamburger SV2–2– tizenegyesekkel 1–4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik