Foci

Kubatov szerint gyereklelkeket mentenek az új stadionokban

A Ferencváros elnöke a Hír televízió P8 című műsorában beszélt a stadionavatóról, vénaszkennerről és a klub jövőjéről is.

A zöld-fehérek múlt vasárnap a Chelsea elleni gálameccsel avatták fel a Groupama Arénát, és meglepő módon a Ferencváros méltó ellenfele volt az angol elitklubnak.

A találkozó előtti ceremónián Kubatov Gábor és Orbán Viktor is beszédet mondott, ám maroknyi szurkoló mindkettőjüket kifütyülte.

Ezzel kapcsolatban a klubelnök elmondta, ha ez elszomorította volna, nem vállalja a posztját. “Ha a rendszerváltás óta megfigyeljük a Fradi-elnököket, idáig még nem volt olyan, akit ne kívántuk volna a csudába. A dolog ennyire nem elkeserítő, mondjuk csak kétszáz ember volt, aki kifütyült, de volt ott több ezer ember, aki megtapsolt.”

Fotó: Berecz Valter

Kubatov az új beléptető-rendszerről, a vénaszkenneről is beszélt, hiszen az elmúlt hetekben több szurkolói csoport is azt nyilatkozta, ilyen feltételek mellett nem látogatják a csapat mérkőzéseit.

Az elnök elmondta, a vénaszkennerrel csak azoknak van problémájuk, akik a balhét keresik. Kubatov Gábor szerint az internetes felmérésük azt mutatja, a szurkolóknak csak 11 százaléka nem ért egyet ezzel a módszerrel, így nem veszítenek sok szimpatizánst.

 Fotó: MTI

A stadionépítési hullámról is kifejtette véleményét a Ferencváros első embere, aki szerint komoly célja van annak, hogy új arénák épülnek.

“Miért építünk stadiont, mindig az a kérdés. Meg egyáltalán miért vezetünk egy sportklubot. Azért, mert gyereklelkeket kell megmenteni. Ebben a stadionban is gyereklelkeket kell megmenteni. Mert az egy primér cél, hogy a csapat nyerjen. A másodlagos cél, hogy ennek a csapatnak legyen néhány jó játékosa, olyan játékos, Böde Danira gondolunk, akit érdemes követni. Hogy egy csomó gyerek kezdjen el majd sportolni miatta, jöjjön ki meccsre, ezért kell a családoknak ott lenni. Aztán jöjjön el a Fradiba futballozni. a dolog rosszul néz ki, mert 1000 gyerekből csak 1-2 lesz tehetséges, vagy NB I-es játékos, de a többi 999-nél vagy 998-nál lehetőséget kapunk arra, hogy jobb emberek legyenek. Olyan emberek, akik megtanulnak csapatban dolgozni, hisznek a munkában, segítik a gyengébbet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik