Foci

Nikolics meglőtte a századikat, hibátlan a Vidi

A fehérváriak a Nyíregyháza legyőzésével hibátlanok maradtak és vezetik az OTP Bank Ligát.

A szombati játéknapot megelőzően a Videoton a második helyről várta a nyíregyházi túrát, a Paks pénteki döntetlenjének köszönhetően.

A Vidi nem kezdett túl jól a Szpari otthonában, hiszen a hazaiaknál Rezes majdnem betalált a 3. percben, majd a kezdeti sokk után átvették az irányítást a vendégek.

 Fotó: MTI

Ennek köszönhetően a 8. percben már vezetést is szereztek, miután Nikolic jól készítette le a labdát Kovács Istvánnak (0-1). A félidő további részében is a fehérváriak játszottak veszélyesebben, több látványos akciót is vezettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni.

A fordulás után viszont lőhettek volna, ám Nikolics kihagyott egy büntetőt, majd nem sokkal később Csábi Józsefet piros lappal elküldte a kispadtól a játékvezető.

A 77. percben aztán csak kijött a lépés Nikolicsnak, hiszen 11 méterről lőbb a hálóba, ezzel megszerezte 100. gólját a magyar élvonalban.

2-0-s győzelmével a Videoton a tabella élére állt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Videoton FC 0-2 (0-1)
Nyíregyháza, 2744 néző, v.: Solymosi

Gólszerző: Kovács (8.), Nikolics (77.)
Sárga lap: Rezes (5.), Balogh (57.) illetve Simon (25.), Caneira (85.) Alvarez (88.), Nikolics (90.)

Nyíregyháza: Balogh – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Abdouraman, Kostic (Lázár 83.) – Rezes, Szécsi (Pákolicz 75.), Koller (Sándor I. 68.), – Bajzát
     
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Caneira 83.), Stopira, Juhász, Vinicius – Gyurcsó (Alvarez 64.), Kovács (Trebotic 76.), Sándor Gy., Simon
– Oliveira, Nikolics 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik