Foci

Kezdődik a Premier League!

A papírforma alapján négy csapat, a címvédő Manchester City, a megújult Manchester United, a megerősödött Arsenal, valamint a Chelsea futhat nagy versenyt a bajnoki címért az angol labdarúgó Premier League hétvégén rajtoló idényében.

A szigetországi pontvadászatot sokan gazdasági és sportszakmai értelemben is a világ legerősebb bajnokságának tartják, s a szezon kezdete előtt általában lehetetlen megmondani, melyik csapat lehet a legsikeresebb az adott kiírásban, az azonban biztos, hogy a most induló szezon nagy csatát ígér.

Az FC Liverpool ugyan a Barcelonához igazolt Luis Suárez távozásával jelentősen gyengült, s nem valószínű, hogy megismétli az előző idényben mutatott produkciót, s újra ezüstérmes lesz, az uruguayi játékos eladásából azonban jelentős összegre tett szert, ennek egy részét pedig más labdarúgók, köztük a válogatott támadó, Rickie Lambert szerződtetésére költötte.


Alexis Sanchez az Arsenalban folytatja
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Manchester Citynél – amely a bajnoki arannyal és a Ligakupa megnyerésével 1970 óta a legsikeresebb idényét tudja maga mögött – nem volt nagy a mozgás, de érkezett a kapus Willy Caballero, a középpályás Fernando és a védő Bacary Sagna, ők pedig masszívabbá és biztosabbá teszik a keretet, amelynek a Bajnokok Ligájában is nagy céljai vannak.

A Manchester Unitedhez a vezetőedzői posztra megérkezett a holland válogatottal vb-bronzérmes Louis van Gaal, aki megújította a csapatot, amely az előző kiírásban csalódást keltő teljesítménnyel csak hetedik lett. Ez a helyezés azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök – 1995 után először – nem érdekeltek a nemzetközi kupákban, így teljes egészében a bajnoki pontvadászatra koncentrálhatnak – na, meg a honi kupasorozatokra.

Az egyik legnagyobb nevet, a chilei válogatott Alexis Sanchezt az Arsenal kaparintotta meg az FC Barcelonától, s az FA Kupában címvédő, friss Szuperkupa-győztes londoniak szurkolói abban reménykednek, hogy a csapat a Premier League-ben hosszú évek után újra az utolsó fordulókig harcban lesz a végső diadalért.


Cesc Fabregas visszatért Londonba, csak nem az Arsenalhoz
Fotó: Europress Fotóügynökség

A bajnoki címért folyó küzdelemben jó eséllyel indul az előző idényben harmadik Chelsea is, amely a világ- és Európa-bajnok spanyol Cesc Fabregasszal, valamint az Atlético Madridtól megszerzett Diego Costával és Filipe Luisszal, s a nagy visszatérő 36 éves elefántcsontparti Didier Drogbával erősített.

A pontvadászatot és az első kört szombaton a Manchester United és a Swansea összecsapása nyitja, aznap este az Arsenal a Crystal Palace-t fogadja. A címvédő City vasárnap a Newcastle United vendégeként kezdi a szezont, majd a nyitófordulót az újonc Burnley és a Chelsea találkozója zárja hétfőn este.

Az első forduló menetrendje

szombat:
Manchester United-Swansea City 13.45
Leicester City-Everton 16.00
Queens Park Rangers-Hull City 16.00
Stoke City-Aston Villa 16.00
West Bromwich Albion-Sunderland 16.00
West Ham United-Tottenham Hotspur 16.00
Arsenal-Crystal Palace 18.30

vasárnap:
FC Liverpool-Southampton 14.30
Newcastle United-Manchester City 17.00

hétfő:
Burnley-Chelsea 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik