Foci

Guardiola: Gondjaink voltak

A Bayern München spanyol edzője szerint még sokat kell dolgoznia csapatának. Javi Martinez sérülése súlyos, csütörtökön műthetik.

Szerdán rendezték a német labdarúgó Szuperkupa döntőjét Dortmundban. A hazai környezetben játszó Borussia a kezdeti tapogatózás után egyértelműen átvette az irányítást a meccsen és tulajdonképpen simán legyőzte 2-0-ra a Bundesliga és a Német Kupa címvédőjét, a Bayern Münchent.

„Kellett egy kis idő, amíg megtaláltuk a saját játékunkat, de utána kifejezetten jók voltunk. Nagyszerűen védekeztünk és támadásban is bátrak voltunk. Szuperkupa-győztesek vagyunk, de azért időre van még szükségünk, hogy összecsiszolódjunk” – idézi Jürgen Kloppot a Kicker.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Bayernt irányító Pep Guardiola letörten nyilatkozott a lefújás után.:

„Látszik, hogy van még dolgunk bőven. Megpróbáltunk jól játszani, de gondjaink voltak a mérkőzés irányításával. Sok edzés vár még ránk.”

Ha nem lenne elég a vereség, egyik játékosát is elveszítette a München: Javi Martinezt az első félidőben kellett lecserélni, miután ütközött Marcel Schmelzerrel. A goal.com-nak a focista elmondta, hogy orvosa szerint 99 százalék, hogy a térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

„Én a maradék egy százalékban bízom, de azt hiszem rosszak az esélyeim” – mondta Martinez, akit várhatóan már csütörtökön megműtenek.

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik