Foci

Milliárdos támogatást kap 15 labdarúgó akadémia

A pénzosztásnál a magyar szövetség immár figyelembe vette a belga auditáló cég, a Double Pass jelentését is.

A belgák munkájának összegzését az MLSZ még július végén tette közzé. Ebből kiderült, hogy az átvilágítás során, melyben 15 magyar labdarúgó akadémiát vizsgáltak meg működésük alapján, a debreceni központ érte el a legmagasabb eredményt, miközben a Felcsút, a Kaposvár, valamint a Békéscsaba akadémiája csak a tabella hátsó felében kapott helyet.

 Fotó: MTI

Idén a támogatási pénzek elosztásánál a szövetség mérsékelt arányban vette figyelembe a Double Pass jelentését. A központok egyrészt alaptámogatásban részesülnek, mely 30, vagy 50 millió forintot jelent, erre jön még az aktivitási prémium, melyet az alapján határoznak meg, hogy hány akadémián nevelkedett 23 év alatti játékos szerepel a felnőtt csapatban

Utóbbi mutatóban a Debrecen a legjobb, hiszen a cívisvárosiak 148 millióval gazdagodnak, de a Honvéd, a Sándor Károly és az Illés Akadémia is 135-öt kap, hátul pedig a Nyírsuli és a békéscsabai akadémia kullog 15-15 millió forinttal.

Ami pedig a teljes keretet illeti: a Sándor Károly Akadémia, az Illés Akadémia és a Magyar Futball Akadémia kapja a legmagasabb támogatási összeget, a felcsúti 175 milliót, a Vasas Akadémia százat, míg a Diósgyőr és a Ferencváros központja 77, illetve 75 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik