Foci

Bukott edző Argentína élén

Az Argentin Labdarúgó- szövetséga katalánokat egy idényen át irányító Gerardo Martinót nevezte ki szövetségi kapitánynak miután a világbajnokság befejezésével Alejandro Sabella lemondott posztjáról.

Az új szövetségi kapitány Gerardo Martino 2013 nyarán Tito Vilanova után vette át az FC. Barcelona irányítását. Bár a spanyol szuperkupát nem sokkal kinevezése után elhódította a csapattal, ez maradt az egyetlen és utolsó trófea, amit ünnepelhetett. Nincs mit szépíteni munkásságán, megbukott a csapat élén, a katalánok az elmúlt évek legrosszabb eredményét érték el. Ennek megfelelően a szezon végén közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

Az argentin szakvezető egyébként nem először ül egy válogatott kispadján, mi több, mintha az a kihívás jobban megfelelne neki. 2006 és 2011 között a paraguayi nemzeti csapatot irányította, amellyel 2010-es vébén a negyeddöntőig jutott, ahol csak a későbbi győztes Spanyolország tudta megállítani, valamint a 2011-es Copa Americán a fináléig vezette az együttest.

A hírek szerint a szakember megbízatása 2018-ig tart, de az idei évhez hasonlóan egy döntő minden bizonnyal automatikus szerződéshosszabbítást jelentene. Gerardo Martino szeptember 3-ikán Németország ellen mutatkozik be a válogatott kispadján.

 



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik