Foci

A Manchester United a Csákvár mellé állt

„Stadion a stadionban” akcióval lenne élharcos az NB II-es labdarúgócsapat.

Jópofa kezdeményezésbe fogott a labdarúgó NB II-ben szereplő Csákvár együttese: a nemzetközi projekt elnevezése Stadion a stadionban. A magyar klub külföldi topligák csapatait kereste meg egy kéréssel, nevezetesen azzal, hogy a stadionjuk lelátói székéből egyet adományozzanak a Csákvárnak. Ezeket aztán fellogózva felszerelik az NB II-es együttes stadionjában, egy erre a célra kialakított szektorban.


Fotó: aqvitalfc.hu

„Így egymás mellé kerülhetnek az ősi riválisok relikviái: a Real Madrid széke mellé kerül az Atlético Madrid, a Manchester United mellé a City, vagy éppen a Ferencváros mellé az Újpest. Ezzel a projekttel fel akarjuk hívni a szurkolók figyelmét arra, hogy: az ellenfél nem ellenség!

És hogy milyen volt a nagy klubok részéről a fogadtatás: a Manchester United két perccel az általunk elküldött e-mail után már válaszolt is megkeresésünkre és támogatásáról biztosított bennünket. A Bayer Leverkusen összehozott a Német Labdarúgó Szövetség illetékesével, mondván a sportszerű játékra való felhívás náluk is kiemelt feladatnak számít” – olvasható az Aqvital FC Csákvár hivatalos honlapján.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Csákvár élharcosa szeretne lenni a diszkrimináció ellen harcnak, a sportszerű játéknak és szurkolásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik