Foci

Sokan példát vehetnének Zlatan Ibrahimovicról

A svéd labdarúgó kisegítette hazája értelmi sérült válogatottját, hogy ott lehessen a világbajnokságon. Magyarországon nem akadt ilyen jótevő.

Több nemzetközi lap is beszámolt Zlatan Ibrahimovic jótettéről. Az értelmi sérült válogatott pénzt gyűjtött arra, hogy ott lehessenek a brazíliai világbajnokságon. Az együttes dedikált mezt kért Ibrahimovictól, mire az Aftonbladet cikke szerint a sztárcsatár ezt válaszolta:

„Mit akartok kezdeni egy mezzel? Mennyibe kerül az utazás?” – majd elkérte a csapat bankszámlaszámát és átutalta rá a 350 ezer svéd koronát. Ez forintba átszámolva 12 millió.


Fotó: Facebook.com/unknownswedes

„A labdarúgás mindenkié, egészségi állapottól és nemtől függetlenül. Amikor lemaradtunk a vébéről, akkor nagyon csalódott voltam. De amikor hallottam az „Ismeretlen Csapatról” (ez a svéd értelmi sérült válogatott beceneve – a szerk.), azt mondtam magamnak, mindent megteszek annak érdekében, hogy hozzásegítsem őket a világbajnoki részvételhez. Nem volt min gondolkodni” – idézi a svéd szövetség honlapja Ibrahimovicot, aki azóta már a csapat nagykövete lett.

A Nemzeti Sport Online az eset kapcsán megjegyzi, a magyar csapat nem volt ilyen szerencsés. A magyar csapat lemarad a 2014-es világbajnokságról, mert a nem az MLSZ égisze alá tartozó szervezet nem kapott elegendő támogatást a részvételhez.

Pedig a világranglistán a harmadik az együttes, négy a negyedik lett Dél-Afrikában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik