Foci

C. Ronaldo duplázott, a Real nyerte a Szuperkupát

A Real Madrid labdarúgócsapata 2-0-ra legyőzte a Sevillát az európai Szuperkupa cardiffi döntőjében. A BL-győztes kezdőjében Toni Kroos és James Rodríguez is helyet kapott.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Minden idők legdrágább kezdő tizenegyével állt ki a Real Madrid a kedd esti fináléra (Toni Kroosszal és James Rodríguezzel is a kezdőben), eleinte azonban döcögött a gépezet, az első percekben a Sevilla tűnt összeszedettebbnek. Szép lassan aztán a blancók vették át az irányítást, a csapat helyzetei is egyre nagyobbak voltak.

A 30. percig kellett várni az első gólra, a hazai környezetben játszó Gareth Bale szenzációs labdáját Cristiano Ronaldo lőtte a kapuba. A szünetig még volt egy hajmeresztő védelmi hiba a Realnál, de a Sevilla nem tudta ezt kihasználni.

Fordulás után egyből növelte előnyét a Madrid, a Bajnokok Ligája-győztes második gólját is Ronaldo szerezte, aki elemi erővel bombázott a hálóba a 49. percben. Teljesen átvette az irányítást Carlo Ancelotti együttese, a Sevilla kósza próbálkozásai nem hordoztak magukban veszélyt. Az utolsó pár percet tudta csak megnyomni az Európa Liga címvédője, de nem sikerült a szépítés, 2-0 lett a végeredmény.

A Real Madrid története során másodszor nyerte el az európai Szuperkupát.

Eredmény – Európai Szuperkupa, döntő

Cardiff City Stadium, Játékvezető: Mark Clattenburg (angol)

Real Madrid (spanyol) – Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao 8Marcelo, 84.) – Kroos, Modric (Illarramendi, 86.) – J. Rodríguez (Isco, 72.) – Bale, Benzema, Ronaldo

Sevilla: Beto – Coke (Fiegueiras, 84.), Pareja, Fazio, Fernando Navarro – Krychowiak, Daniel Carrico – Vidal (Aspas, 66.), Parreu, Suárez (Reyes, 78.), Vitolo – Bacca

Gólszerző: C. Ronaldo (30., 49.)

Sárga lap: Carvajal (45.), Kroos (53.) illetve Vitolo (42.), Navarro (66.)

Piros lap:

Videó – Cristiano Ronaldo első gólja:

Videó – Cristiano Ronaldo második gólja:

Vége!

90+3. PERC: Beto mutat be hatalmas bravúrt Cristiano Ronaldo löketénél. Ezzel véget is ért a mérkőzés, 2-0-ra nyert a Real Madrid!

90+2. PERC: A meccs végét nagyon megnyomta a Sevilla, harcolt becsülettel Emery együttese, de csak nem akar összejönni a szépítő gól.

90. PERC: Figueiras bombázott kapásból a madridi kapura, de Illarramendiről szögletre pattant. Casillas ütötte ki a labdát, ami ismét a Sevillához került, akik újabb sarokrúgást harcoltak ki. Casillas ismét hárítani tudott.

89. PERC: Krychowiak most egy lövéssel jelentkezett, de Casillas a helyén volt és védett. Újabb szurkoló szaladt be a pályára.

86. PERC: ModricIllarramendi csere madridi oldalon.

84. PERC: Marcelo állt be Coentrao helyett. Közben mindent nézünk, csak a meccset nem, mert egy szurkoló beszaladt a pályára és Ronaldót ölelgette. Coke is elhagyja a páyltá, Figueiras érkezik a gyepre.

82. PERC: Krychowiak becsúszó szerelését, amit utolsó emberként mutatott be a kiugró Cristiano Ronaldóval szemben, azt tanítani kellene.

78. PERC: Újabb sevillai csere, Reyes jött be Suárez helyett.

77. PERC: Sergio Ramos maradt lent a gyepen, ollózni próbált Kroos szöglete után, de rosszul esett – és a labdát sem találta el jól.

73. PERC: Fazio bólintotta ki a labdát középre, a lehető legrosszabb helyre, mert Modric állt ott. A horvát középpályás droppból lőtt, de fölé.

72. PERC: James Rodríguez hagyta el a pályát, Isco állt be a helyére.

71. PERC: Nagyszerű labdajáratás után Benzema lőtt jobbal, de fölé célzott. Ötletelesen nagy kedvvel játszanaka  madridiak, benne van a pakliban, hogy újabb gólt szereznek.

68. PERC: Kapuja elé szegezte a Sevillát a Real Madrid. Előbb Bale lövését blokkolta önfeláldozóan az egyik védő, majd nem sokkal kősébb Rodríguez vette célba ballal a kaput, a löketnél már csak Beto kapus védése volt szebb.

66. PERC: Navarro sárgult be sevillai oldalon, majd Aspas jött be Vidal helyére.

64. PERC: Benzema akrobatikus mozdulattal ért bele a labdába, így csapatánál maradt a bogyó. Visszakerült a francia csatárhoz, ő laposan lőtt, Beto ütötte ki oldalra a labdát. Coentrao ejtőzött ott, de lesen, sevillai szabadrúgással folytatódott a játék.

63. PERC: Gareth Bale vállalkozott a sazabdrúgás elvégzésére, amit 32 méterről rúghatott a Real Madrid. Jó erővel rúgta meg, de a sorfalról az oldalvonalon kívülre pattant.

59. PERC: Próbál kiszabadulni a szorításból a Sevilla, most Koke próbálkozott, de nem bírta egyedül feltörni a madridi falat.

53. PERC: Már a sárga lapok tekintetében is vezet a Real Madrid, Kroos volt a kelleténél keményebb Krychowiakkal.

49. PERC: GÓÓÓÓÓL!!!! Már 2-0-ra vezet a Real Madrid! Benzam játszott Ronaldóhoz, aki még tolt egyet a labdán, végül ballal a kapuba zúdította azt. Beto bele tudott ugyan érni, de de nem volt esélye a hárításra.

48. PERC: Vitolo… Remek passzt kapott a tizenhatoson belül, de hosszan vette át, a labda így kigurult az alapvonalon.

46. PERC: Elkezdődött a második félidő, a Sevilla indította ezúttal útjára a labdát. Nem volt csere a szünetben. Egyből egy lehetőség adódott a Sevilla előtt, Bacca cselezte el magát lövésig, de egy védőben elakadt a labda.

Lement az első félidő, az aktívabb Real Madrid vezet 1-0-ra – megérdemelten. Ugyanakkor a madridi védelmet elnézve, és a Sevilla szívósságát ismerve még mindig nyitott a meccs, úgyhogy megéri kivárni a folytatást. Maradjanak velünk!

Videó – Cristiano Ronaldo gólja:

45+1. PERC: Vége az első félidőnek!

45. PERC: Egyenlít a Real Madrid a sárga lapokat illetően, Carvajal kapta. Rádáasul az alapvonal magasságában,. a tizenhatos mellől rúg szabadrúgást a Sevilla. Suarez ívelt középre, könnyedén kifejelték a védőt a lasztit.

42. PERC: Ott az első sárga! Vitolo minden mindegy alapon odalépett Ronaldónak. Labdát nem talált, a portugál összecsuklott, először került elő a lap a mérkőzésen.

40. PERC: Bale jobból vállalkozott lövésre, de Fazioról szögletre pattant a labda. Ezzel  szöglettel sem tudott élni a Real Madrid.

38. PERC: A félidő második fele már egyértelműen a Real Madridé, most is a sevillai térfélen folyik a játék. Kroos hamar megszeretteti majd magát a madridi szurkolókkal, ha olyan teljesítményt nyújt, mint ezen az estén. 

34. PERC: Mit csinált a Real védelme? Coentrao csalinkázott el a helyéről, ami még nem lenne probléma, de ezután visszaívelte a labdát a saját pozíciójába – ott viszont nem volt senki. A társ felszaabdítása nem sikerült, Carrico elé került  alabda, Casillas védett nagyot a közeli lövésnél.

30. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!!! Vezet a Real Madrid! Gareth Bale nagyszerűen ívelt középre, a hosszún berobbanó Cristiano Ronaldo pedig a kapuba lőtt, Beto tetehetetlen volt, 1-0!

27. PERC: A meccs eddigi legnagyobb helyzete! Kroos adott látványos passzt Benzemának, a francia csatár a tizenhatos mellől Ronaldóhoz játszott, a portugál azonban a kapusba lőtt.

26. PERC: Már az ötödik madridi szögletet jegyezhettük fel. Egyelőre azonban nem tud mit kezdeni a Real a sarokrúgásokkal.

22. PERC: Coentrao adott középre szélről, megpattant a labda egy védőn, így majdnem becsapta Betót. Az egyik visszafutó védő segítette ki fejjel a kapust.

20. PERC: Carvajal egy borzalmas passzal hozta játékba az ellenfél játékosát, Vitolót. A szélső egy csellel bejutott a tizenhatoson belülre, majd kiszorított helyzetből lőtt, Casillas ütötte ki szögletre a labdát. A sarokrúgás után volt némi bonyodalom a madridi kapu előtt, ám egy méterekkel fölészálló lövés zárta az akciót.

18. PERC: Ronaldo, Rodríguez volt a labda útja, a fiatal kolumbiai középre tekert a bal oldalról, a hosszún érkező Bale pedig bevetődve kapura lőtt, Beto védett nagyot.

17. PERC: Visszarántás, majd fault. Így védekezte le a Real Madrid a Sevilla kontráját. Clattenburg szabadrúgást adott, a lapokat azonban még egyelőre a zsebében hagyta. 

14. PERC: Cristiano Ronaldo harcolt ki egy szabadrúgást veszélyesen helyen, a tizenhatos sarkánál, 20 méterre a kaputól. A sértett állt a labda mögé, kapura lőtt, a labda megpattant, így fölészállt. A visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy a sorfalban álló védő kezén pattant meg a labda. 

12. PERC: Láthattuk az első madridi szögletet, ugyanakkor Fazio fejjel tisztázott. Végül a Real térfelére került vissza a labda.

11. PERC: A Real Madrid játéka egyelőre döcögős, míg a Sevilla mutat szép dolgokat. Ugyanakkor Unai Emery csapata helyzetbe még nem került.

9. PERC: Bale lódult meg a kapu irányába, két védő között azonban elesett, az angol játékvezető továbbot intett.

7. PERC: A Real Madrid nyári szerzeménye, Toni Kroos hívta fel magára a figyelmet egy agresszív labdaaszerzéssel. Nem sokkal később Pepe is jelentkezett, a meglóduló Baccát ütközte le.

4. PERC: Cristiano Ronaldo bő 20 méterről lövésre vállalkozott, ballal célozta meg a hosszú alsót. A labda lelassult, mire a kapuhoz ért, így Beto oldalra vetődve védett.

2. PERC: Korán kiharcolt egy szögletet a Sevilla, azonban veszélytelen volt a középre ívelt labda. A Real Madrid kontrázhatott volna, de a rivális megakasztotta a támadást.

1. PERC: Megy a mérkőzés, a fehérben játszó Real Madrid kezdte a mérkőzést, pirosbana  Sevilla.

Üdvözlünk mindenkit. Nincs is jobb kedd esti program, mint egy európai kupadöntő. Bízzunk benne, hogy élvezetes lesz a mérkőzés.

ELŐZETES

Több szempontból is érdekes összecsapásnak ígérkezik a keddi esti UEFA Szuperkupa-döntő, melyet a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az Európa Liga-győztes Sevilla részvételével rendeznek. Eleve az eddigi legsikeresebb nemzet, Spanyolország adja a két döntőst, ráadásul az is ritka, hogy két csapat képviselje ugyanazt az országot a fináléban. Az idei mindössze a negyedik alkalom lesz: 1990-ben Milan-Sampdoria, 1993-ban Parma-Milan, 2006-ban pedig Sevilla-Barcelona párharc volt. Utóbbit meglepetésre a Sevilla nyerte, a Real Madridnak is egy elsősége van.

Gareth Bale számára is különleges lesz a kedd este: Cardiffban rendezik a 2014-es Szuperkupa-döntőt. Ott született a Real Madridot erősítő walesi játékos.

„Nagyszerű érzés hazatérni, de a legfontosabb számunkra az, hogy nyerjünk. Felkészültünk rendesen és meg akarjuk szerezni a trófeát. Erre kell fókuszálnunk és nem arra, hogy a szülővárosomban játszom. Csapatként kell viselkednünk, ha nyerni akarunk” – idézi az UEFA hivatalos honlapja Bale-t.

Az örökmérleg a madridiak felé billen, az eddigi 172 meccsből 90-et a Real Madrid nyert meg. És most is Carlo Ancelotti csapata tűnik toronymagas esélyesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik