Foci

Megbízott kapitány az U21-es válogatottnál

Két találkozón Dajka László vezeti majd a magyar korosztályos labdarúgó-válogatottat.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatottra még két mérkőzés vár a vár az Európa-bajnoki selejtezősorozatban Spanyolország, valamint Bosznia és Hercegovina csapatai ellen. Az mlsz.hu cikke szerint ezeknek az összecsapásoknak megbízott szövetségi kapitánnyal, Dajka Lászlóval vág neki nemzeti tizenegyünk.

Az 55 esztendős szakember, aki játékosként ott volt az 1986-os világbajnokságon, a Budapest Honvéd együttesével pedig ötször lett bajnok, korábban már dolgozott az MLSZ-nek: Gellei Imre szövetségi kapitány munkáját segítette 2002 és 2004 között.

„Nem ismeretlen számomra ez a feladat, hiszen korábban, a 2000-es évek elején dolgoztam az U20-asok mellett, és egyébként is, ha az embert bármely válogatott mellé hívják, akkor nem mondhat nemet. A héten Telkiben egyeztetjük a stábbal a szükséges részleteket, és utána indulhat a munka” – mondta Dajka az mlsz.hu-nak.

A sorozatot még Róth Antal irányításával kezdte meg a magyar válogatott, amely hat mérkőzésén kétszer nyert és négyszer kikapott. Hatpontos még a csoportban Albánia és Bosznia is, Spanyolországnak 18, Ausztriának 12 egysége van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik