Foci

Király Gábort száműzte a keretből Ricardo Moniz

A hétvégi vereség után a 38 éves válogatott kapust és négy társát küldte a 21 évesekhez a Fradi egykori edzője.

 A német másodosztályban szereplő 1860 München a Bundesliga 2 második fordulójában 3-0-ra kikapott az RB Leipzigtől. Úgy látszik a csapaton belül nincs minden rendben, mart Király Gábor, a csapat magyar hálóőre meccs közben összetűzésbe került csapattársával, Gary Kagelmacherrel. Az amúgy roppant nyugodt ember hírében álló Király nemes egyszerűséggel megcibálta csapattársa haját.

 

Az eset természetesen nem maradt következmények nélkül, Királyt és négy csapattársát, Julian Weiglt, Daniel Adlungot, Yannick Starkot, valamint a szintén kapus Vitus Eichert kirakták az első csapat keretéből.

„Szükség volt erre a fegyelmi intézkedésre. A játékosokkal már beszéltem erről a döntésről, arról tájékoztattam őket, hogy ideiglenesen az U21-es keret edzéseit látogatják” – nyilatkozta a klub honlapjának Gerhard Poschner, a müncheniek sportigazgatója.

 

Úgy látszik a Fradi egykori, az 1860 jelenlegi edzője Ricardo Moníz ahogy Budapesten, úgy Münchenben is megkavarta az állóvizet. A Fradinál kezdetben szeretet övezte az edzőt, aki később nem tudta kezelni saját és csapatán belüli problémáit. Moniz kezdeti jó igazolásai után több tucatlégióssal terhelte meg a Fradi keretét és pénztárcáját. A csapaton belül ezért feszültség alakult ki a magyar és a holland játékosok között – megromlott a kapcsolata a klubvezetéssel is. Később Lengyelországban vállalt munkát, ahol szintén balhézott.

A 38 éves magyar kapus 2009 óta, azaz öt éve tartozik az 1860 München keretéhez, ezalatt soha, semmilyen problémája nem volt klubjával, csapattársaival.

Hogy mi lehet a belső feszültség oka az innen Budapestről egyelőre nem tiszta. Ellenben nem valószínű, hogy az első két fordulóban elszenvedett két vereség, a hat bekapott gól és a német másodosztályú bajnokság tabellájának 17. helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik