Foci

Harmadosztályú csapat búcsúztatta a Paksot a kupából

A Felsőtárkány hazai pályán győzte le 2-1-re az NB I.-ben szereplő paksiakat a Magyar Kupa első fordulójában. Az MTK és a Puskás Akadémia továbbjutott.

Bármennyire is jól kezdte a szezont a Paks, az élvonalban százszázalékos mérleggel álló együttesnek meggyűlt a baja harmadosztályú ellenfelével.

Ugyan Nagy találatával még az esélyesebbnek tartott alakulatnál volt az előny, a Felsőtárkány még a szünet előtt egyenlíteni tudott, a második játékrész elején pedig Kasza góljával fordítottak is, a győzelmet pedig már nem engedték ki a kezükből.

Az MTK a szintén harmadosztályú Szentlőrinc csapata ellen győzött 2-0-ra idegenben, míg a Puskás Akadémia a megyei első osztályú Andráshidát ejtette ki 3-1-gyel.

Eredmények – Magyar Kupa, 1. forduló

Szentlőrinc (III.)–MTK 0–2(0–0)
Szentlőrinc. Vezette: Kiss N.
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Poór, Hajdú (Sergio, 56.) – Bese (Frank, 67.), Kanta, Horváth Zs. (Deutsch, 87.) – Hrepka.
Gólszerző: Sergio (69.), Kanta (83. – 11-esből)

Andráshida (megyei I.)–Puskás Akadémia FC 1–3 (0–2)
Andráshida. V: Barna
PAFC: Hajdúch – Lorentz, Tar, Spandler (Gohér, a szünetben), Fabio – Papp M., Hudák (Sallai, 68.), Czvitkovics, Tóth L., Harsányi (Makrai, 58.) – Tischler.
G: Horváth T. (79.), ill. Tóth L. (17.), Tischler (38., 66.)

Felsőtárkány (III.)–MVM-Paks 2–1 (1–1)
Felsőtárkány. V: Nagy R.
PAKS: Csernyánszki – Kovács G., Bagó, Bor, Kulcsár D. – Lázok, Nagy R. (Tamási, 59.), Kesztyűs (Kecskés, 60.), Hahn, Szekszárdi (Bartha, 59.) – Kiss T.
G: Boros (27.), Kasza D. (55.), ill. Nagy R. (15.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik