Foci

Csányi focigarázdákat vádol az ügyészség

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség a csányi labdarúgó-csapat két edzője és egy szurkolója ellen, mert a tavaly szeptemberi Gyöngyössolymos-Csány futballmérkőzés befejezésekor bántalmazták a hazaiak játékosait és rendezőjét.

A döntetlenül végződött megyei másodosztályú futballmérkőzésen az elsőrendű vádlott a nézőtérről folyamatosan szidta a bírót. A lefújást követően a felajzott szurkoló a játékoskijáró közelében felelősségre próbálta vonni a játékvezetőt, de ezt a rendezők igyekeztek megakadályozni. Az elsőrendű vádlott ekkor előbb két ökölcsapással leütötte egyiküket, majd egy gyöngyössolymosi játékost bántalmazott.

A csányi felnőtt csapat edzője, a harmadrendű vádlott is beavatkozott a néző által kirobbantott tettlegességbe, és miután nem tudta megütni az öltözőbe futó játékost, annak csapattársára támadt, akit az ificsapat edzőjével, a másodrendű vádlottal közösen sikerült lerántaniuk. A földön fekvő sértettet mindhárom vádlott többször megrúgta, amivel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a három férfit társtettesként csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlottak esetében felfüggesztett, a harmadrendű – büntetett előéletű – vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Indítványozta azt is, hogy a bíróság mindhárom vádlottat tiltsa el a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség által rendezett sportesemények látogatásától.

Kalmár Gyula – a Heves megyei főügyész-helyettes- kitért arra is, hogy a csányiaknak nem ez volt az első botrányos mérkőzése. 2012. szeptember 8-án Zagyvaszántón az U-19-es ificsapat kapusa verte meg a bírót egy ellenük ítélt tizenegyes miatt, november 4-én pedig a felnőtt csapat három játékosa hazai pályán bántalmazta a játékvezetőt azért, mert szabadrúgást ítélt az ecsédi csapat javára.

Mindkét ügyben büntetőeljárás indult, amelyek közül az első jogerős elmarasztaló ítélettel befejeződött, a másik tárgyalási szakban tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik