Foci

A Real behúzza a szezon első trófeáját

Kedd este Cardiffban rendezik a Bajnokok Ligája – Real Madrid -és az Európa Liga – Sevilla - győztesének összecsapását, az európai Szuperkupát.

Spanyol, a spanyol ellen. A Szuperkupa 42 éves történetében egyszer 2006-ban már volt ilyen. Ráadásul a Sevilla akkor is érdekelt volt, épp a Barcelona ellen nyert meglepetésre 3-0-ra.

A Madrid is behúzott már egy kupát 2002-ben az eddigi három próbálkozásából, így elmondható,, mindkét klub története során másodszor hódíthatja el a trófeát.

Hogy kedd este Carlo Ancelotti vagy  Unai Emery csapatának sikerült-e felülkerekednie? Szerintünk előbbinek.

A Real Madrid ugyanis galaktikusabb, mint valaha. A marca.com szerint Carlo Ancelotti várhatóan kezdőbe jelöli nagyjából 300 millió euró értékű támadó négyesét, a Bale, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Benzema kvartettet.

Így a sevillai védelemnek 90 percen keresztül elképesztő összhangban és hiba nélkül kell dolgoznia annak érdekében, hogy megússza kapott gól nélkül a találkozót. Ezek a fiúk ugyanis nem csak egyenként képesek váratlan, virtuóz megoldásokra, hanem egymással is összhangban mozognak.

Más kérdés, hogy, ha a Real csak a támadóerejére hagyatkozik, akkor egy-egy gyors kontra végén a kolumbiai Bacca például könnyedén zavarba hozza majd a Pepe-Ramos kettőst. Ezért – ha elfogadjuk a marca.com információját – Ancelotti mesternek a középpályát kell megerősítenie.

Xavi Alonso jó játékos, de érzésünk szerint már kicsit lelassult. Ott van még Khedira, aki a védekezést meg tudja oldani, a friss szerzemény Kroos és Modric ellenben eddig nem elsősorban a védekezéséről híresült el, mint középpályás. Ők ketten sokkal inkább olyan 70-30 százalékos játékosok, akik inkább kezdeményező passzaikról, mi több góljaikról nevezetesek.

Ahogy Unai Emery nyilatkozta a meccs előtt: minden reggel úgy kel, hálát ad az istennek, hogy a Sevilla edzője lehet. Ez minden bizonnyal szerda reggel is így lesz. Ha nyer a csapata Cardiffban, ha veszít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik