Foci

Ikszelt az Újpest a Péccsel, megint nyert a Pápa

Az Újpest labdarúgócsapata a PMFC vendégeként játszott 1-1-es döntetlent. A Lombard Pápa hazai környezetben verte 3-2-re a Kecskemétet.

Talán a küzdelem a legjobb kifejezés arra, amit a Pécs és az Újpest produkált az első félidőben – viszont kevés volt a helyzet. Így is született egy gól, Heris buktatta a látványosat eső Nagy Józsefet a tizenhatoson belül, Mohl pedig magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest.

Véber Györgyöt egyébként csapata vezető találata után elküldték a kispadtól, mint ahogyan az újpesti kapusedzőt, Pálinkás Andrást is.

A második felvonás elején egyenlített az Újpest, a leshatáron kilépő Simon még a kapust is kicselezte, mielőtt a hálóba gurított. A folytatásban talán az Újpest járt közelebb a győzelemhez Vasiljevic fejesénél, de összességében igazságos döntetlen született, 1-1 lett a vége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Pécs, 2000 néző, v.: Erdős

PMFC-Matias – Újpest FC 1-1 (1-0)

PMFC-Matias: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic (Causic, 87.), Mohl – Kővári (Uzoma, 64.), Horváth A. (Frőhlich, 71.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. – Pölöskey P.

Újpest FC: Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Simon K., Balogh B., Nagy G., Vasiljevic (Ahmeti, 79.), Suljic (Kosovic, 90.) – Mboma (Stanisavljevic, 65.)

Gólszerzők: Mohl (44., 11-esből), illetve Simon (55.)

Sárga lap: Márkvárt (47.), Pölöskey P. (66.), illetve Balogh B. (38.), Nagy G. (40.), Heris (43.), Litauszki (66.)

A Pápa azt követően fogadta a Kecskemétet, hogy egy hete legyőzte az Ferencvárost. Nem indult jól a meccs a hazaiak szempontjából, ugyanis Novák már a 7. percben megszerezte a vendégeknek a vezetést, de szűk negyedórával később egyenlített a Pápa.

Mozgalmas volt az első félidő, a Kecskemét ismét vezetést szerzett, de a Pápa ismét egyenlített, majd Popin fejese után már a hazaiaknál volt az előny a 43. percben.

A második félidőben főleg a Kecskemét dominált, azonban a hírös városiak már nem tudtak többször betalálni, a Pápa így zsinórban második győzelmét könyvelhette el. A Kecskemét – az előző bajnoki idényt is beleszámítva – sorozatban az ötödik bajnoki találkozóját veszítette el, noha ezúttal kétszer is vezetett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Pápa, 1500 néző, v.: Szabó Zs.

Lombard Pápa Termál FC-Kecskeméti TE 3-2 (3-2)

Pápa: Szűcs – Tóth, Bogunovic, Jagodics, Nagy – Csilus, Csizmadia, Kenesei (Frizoni, 68.), Zulevs (Király, 90.), Sluka (Waltner, 77.) – Popin

Kecskemét: Tujvel – Lovric, Karan, Varga, Farkas – Novák, Gréczi (Tölgyesi, 65.), Szavic, Vukasovic, Polyák (Bebeto, a szünetben) – Pavicevic (Pilipovic, 45.)

gólszerzők: Sluka (20.), Csizmadia (42.), Popin (43.), illetve Novák (7.), Pavicevic (30.)

sárga lap: Sluka (22.), illetve Polyák (15.), Bebeto (48.), Karan (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik