Foci

Kondás: “A Young Boys a többiek mögött van”

A Debreceni VSC vezetőedzője szerint kaphatott volna erősebb ellenfelet is csapata az Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójában.

A pénteki sorsoláson a magyar alakulatot a svájci Young Boys csapatával sorsolták össze. A berniekkel 2008-ban már összefutott a Loki az El-selejtezőben, akkor a svájci gárda 7-3-as összesítéssel bizonyult jobbnak, ami jól jelzi az erejét.

“Eleve nagyon nehéz csoportban voltunk, rendkívül erős lehetséges ellenfelekkel. Közülük talán a Young Boys a többiek mögött van, de ettől még kemény ellenfélnek számít” – nyilatkozta Kondás Elemér, a klub hivatalos honlapjának. “Legutóbb kettős győzelemmel jutottak túl a ciprusi Ermiszen, két éve pedig az El-csoportba kerültek, ahol ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első két helyen végzett Liverpool és az Anzsi, csak a rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább.”

Fotó: MTI

A szakvezető hozzátette, igyekszenek feltérképezni a soron következő ellenfelet, pár dolgot azonban már most is tudnak a svájciakról.

“Több légióst alkalmaznak, és a keretükben van svéd, szerb és svájci válogatott. Megtekintettem természetesen annakidején mindkét DVSC elleni meccsüket, akkor is látszott, milyen erőt képviselnek. Bár azóta mindkét csapat kerete jelentősen kicserélődött, de ettől még a Young Boys ugyanolyan erős, mint akkor volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik