Foci

MLSZ: kiselejtezik az alkalmatlan labdarúgóedzőket

Megújítják az edzőképzést a labdarúgó utánpótlás-nevelésben és a pedagógiailag alkalmatlan edzőket eltávolítják a sportágból - írja csütörtöki cikkében a Világgazdaság.

“Ki fogjuk selejtezni azokat a gyerekekkel foglalkozó edzőket, akik a szakmai és a pedagógiai kettős követelményeknek nem tesznek eleget” – nyilatkozta vg.hu-nak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. Csányi Sándor a lapnak azt is elmondta, hogy a szövetség megújítja az utánpótlás-nevelésben az edzőképzést.

A jövőben, akik gyermekekkel foglalkoznak, azoknak meg kell szerezniük az európai szövetség (UEFA) C diplomáját, az akadémiákon pedig csak az UEFA Youth A licencével lehet majd dolgozni. 

Az MLSZ elnöke szerint korábban az edzőképzésben az volt a hiba, hogy mindennel foglalkoztak, csak az utánpótlás-nevelésben dolgozók képesítésével nem. “Pont a nevelés elején a legnagyobb az elmaradás, a 6–14 év közöttiek nem kaptak megfelelő képzést, így hiába vannak világszínvonalú akadémiák, ezeken nem lehet világszínvonalú játékosokat képezni” – hangoztatta.

Az MLSZ elnöke szerint igen fontos az erőnléti edzők képzésének elindítása is, amely eddig nem volt, de olyan szakembereket is képeznek majd, akik például a gyepszőnyeg állapotával foglalkoznak majd a megfelelő feltételek biztosítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik