Foci

Xavi visszavonul a spanyol válogatottól

Xavi Hernández, a Barcelona középpályása 133 alkalommal szerepelt a spanyol válogatott mezében. 

„Szeretném, hogy megértsék az emberek, nagyon csalódott vagyok. Varázslatos volt, fantasztikus szakasza az életemnek, de az én időm lejárt. Egykor társaimnak a legjobbakat kívánom és a csapat szurkolója leszek a továbbiakban. Brazília hatalmas csalódás volt az egész közösség számára. Számomra az is, hogy nem szerepelhettem a döntő mérkőzésen Chile ellen” – indokolta döntését Xavi Hernández keddi sajtótájékoztatóján.

Azt már csak mi tesszük hozzá, azt követően, hogy a spanyol szövetségi kapitányi pozíciójában a vb-kudarc ellenére megerősített Vicente del Bosque lényegében lemondott Xavi jövőbeni válogatottbeli szerepléséről, a játékos részéről egyáltalán nem meglepő ez a bejelentés.

Xavi azonban meglepetéssel is szolgált. Eddig úgy volt, a Barcelonát is elhagyja és Katarban folytatja, vezeti le pályafutását. Állítólag már előszerződsét is kötött leendő klubjával, de most elmondta, mégis a Barcánál folytatja a karrierjét. 

A spanyol irányító két Európa-bajnoki aranyat és egy világbajnoki címet szerzett a spanyol válogatott játékosaként. 13 éven keresztül szolgálta a spanyol válogatottat. Mi megérjük döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik