Foci

Louis van Gaal és a MU nyerő páros

A Manchester United 3-1-re legyőzte a Liverpool csapatát az Amerikában zajló International Champions Cup döntőjében.

Az előző szezonban még erősen dadogó Manchester United a holland edző, Louis van Gaal érkezésével egycsapásra visszazökkent a Sir Alex Ferguson által kijelölt útra. Hogy ez az idei bajnoki évadban is így lesz-e, az még kérdéses, minden esetre a MU rajongók már most elkönyvelhetnek egy kevésbé értékes, de mégis csak szép trófeát.

 
Wayne Rooney csapatkapitány lesz Van Gaal alatt és úgy néz ki, újra szárnyra kap
Fotó: europress 

A United ugyanis Rooney, Mata és Lingard találataival 3-1-re legyőzte a Liverpoolt az International Champions Cup döntőjében, ami ugyan csak egy felkészülési torna, de mégis ott figyelt a vert mezőnyben egy-két európai óriásklub – például a Real Madrid (3-1), a Roma (3-2), az Inter (0-0). stb..

„Jó érzés, hogy örömet tudtunk szerezni szurkolóinknak A történteknek nincs nagy jelentősége, hiszen a Swansea City elleni bajnoki rajt a legfontosabb a számunkra. Persze ez a siker segítségünkre lehet” – értékelt Louis van Gaal,a Manchester United menedzsere.

 

INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP, DÖNTŐ

MANCHESTER UNITED–LIVERPOOOL 3–1 (0–1)
Miami Gardens, Sun Life Stadium, 51 000 néző. V: Geiger (egyesült államokbeli)

MANCHESTER UNITED: De Gea – Jones, Smalling, Evans (Blackett, 46.) – Valencia (Shaw, 8.), D. Fletcher (Cleverley, 46.), Herrera (Lingard, 78.), Young – Mata (Kagava, 69.) – Rooney, J. Hernández (Nani, 69.)

LIVERPOOL: Mignolet – Kelly, G. Johnson, Skrtel, M. Sakho (K. Touré, 74.) – Gerrard (Lucas, 63.), Allen (Can, 63.), Henderson, Coutinho (Peterson, 77.) – Lambert (Ibe, 63.), Sterling

Gól: Rooney (55.,), Mata (57.), Lingard (88.), ill. Gerrard (14. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik