Foci

Durva csalási kísérlet az NB I.-ben

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága nagy büntetést rótt ki a Dunaújvárosra.

A FEB augusztus 5-i ülésén a Dunaújvárost hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Videoton sem járt jobban, a fehérvári klunak szintén fél millió forintot kell fizetnie szurkolói megbotránkoztató és egy másik nemzettel kapcsolatos trágár, kirekesztő bekiabálásai miatt – írja az mlsz.hu.

A Lombard Pápa-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a FEB a hazaiakat írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Biztonsági Szabályzatban meghatározott kisebb rendezési hiányosságok miatt, a Ferencvárost 100.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte ugyancsak szurkolói megbotránkoztató rigmusai miatt.

Fotó: MTI

Az Újpestnek és a Diósgyőrnek hasonló okok miatt kell fizetnie, előbbire 400 ezer forint, utóbbira 100 ezer forint bírságot szabott ki az MLSZ.

A Nyíregyházának 300 ezer forintot kell az MLSZ számlájára átutalnia, mert a hazai és vendég jegyárakra vonatkozó szabályokat nem tartották be, továbbá szurkolói viselkedését és egy hazai szurkoló pályára rohanását nem tolerálta a szövetség.

Debreceni András (DVTK) 1, Egerszegi Tamás (DVTK) 1 és Alcibiade Raffaele (Honvéd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg Kovács István Ádám (Videoton FC) és Villám Balázs (Dunaújváros) két mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik