Foci

Rocchi szívesen igazolna a Haladáshoz

A Lazio korábbi csapatkapitánya megnézte a szombathelyiek Kecskemét elleni bajnokiját is.

Nagy fogásra készül a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata: a vaol.hu cikke szerint a vasiak egy ismert csatárt, az olasz Tommaso Rocchit szeretnék az együtteshez csábítani. A 36 esztendős olasz játékos szombaton érkezett Magyarországra, megnézte Kecskeméten a szombathelyiek bajnokiját (1-0-ra nyert a Hali), majd vasárnap tárgyalóasztalhoz ült a klub elöljáróival.

„A menedzser közölte a labdarúgó igényeit, abban maradtunk, majd írásban is elküldik a kéréseiket, amelyet továbbítok a tulajdonosoknak. Ők döntik el, ki tudjuk-e fizetni a labdarúgót” – mondta Tóth Miklós ügyvezető igazgató a vaol.hu-nak.

Tóth nem szerette volna elmondani, nem szeretne nyilatkozni Rocchi kéréseiről, ám a Nemzeti Sport hétfői számában annyit azért elárult, hogy a bérigényből van még mit faragni.


Tommaso Rocchi (balra) legutóbb a Padovát erősítette
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Rocchinak egyébként több ajánlata is van, ám mint elmondta, ha meg tudunk egyezni, szívesen igazolna a Haladáshoz. Nem levezetni jönne, szeretne meghatározó játékosa lenni csapatunknak” – folytatta a vaol.hu-nak Tóth, aki azt is elárulta, a csatárnak szimpatikus volt a Haladás Kecskemét elleni játéka.

Tommaso Rocchi előbb a Venezia, majd a Juventus akadémiáján pallérozódott, a torinóiak pedig többször is kölcsönadták őt, mielőtt kikötött volna a Como együttesénél. Azt követően megfordult a Trevisonál és az Empolinál is, majd 2004-ben szerződtette őt a Lazio. A rómaiaknál 284 mérkőzésen 105 gólig jutott, ezzel a klub vonatkozó örökrangsorában az előkelő ötödik helyen áll. A Lazio után játszott az Internél és legutóbb a másodosztályú Padovánál.

Rocchi háromszoros olasz válogatottnak vallhatja magát, 2008-ban pedig az olimpián képviselte hazája színeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik