Foci

Megvan a legviccesebb nevű focicsapat

A megye IV-ben szereplő versendi labdarúgócsapat a polgármester becenevét viseli.

Két éve csődbe ment a versendi focicsapat, azóta nem volt labdarúgás a Baranya megyei településen. Egészen mostanáig, ugyanis a polgármester, Kárász István hathatós közreműködésével ismét tudott nevezni az együttes a megyei bajnokságba. És miért épp Pityulee FC néven? Mert ez a polgármester beceneve.

„Öt generációra visszamenőleg van Kárász István a családunkban, valamennyinek Pityuli volt a beceneve. Naná, hogy a kisfiam is Pityuli. Én most annyit változtattam, hogy két e betűvel írom” – idézi a borsonline.hu Kárász Istvánt.

A polgármester elmondta, a szponzorok által összedobott évi hat-hétszázezer forintból gazdálkodik a klub, amelynél az eredmény egyelőre másodlagos, ugyanis a helyiek már annak is örülnek, hogy újra van labdarúgás Versenden.

És az sem zavarja őket, hogy Piytulee FC a csapat neve.

A Zalaegerszeg olyan vicces?

A legviccesebb nevű külföldi klubok közt előkelő helyet foglalnak el a walesiek, elvégre egy olyan név, mint pl. a Llanfairpwll F.C., szinte minden nyelven furának hat. Egy külföldi összeállításba azonban sikerült bekerülnie a Zalaegerszegi Torna Egyletnek is, ebből is látszik, a nyelvi humor relatív. Nyilván egy lengyel sem értené teljesen, hogy a Jaworznickie Stowarzyszenie Piłkarskie Szczakowianka elnevezés miért is olyan fura. A FL Fart egy angol(ul tudó)nak persze maga a gyöngyöző kacaj, hisz a fart fingot jelent. És saját szurkolói sem sokszor ejthetik ki a Panthessaloníkios Athlitikós Ómilos Konstantinoupolitón Football Club teljes nevét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik