Foci

Az Újpest nyerte a Groupama Aréna első meccsét

Hétfőn este megtartott a Groupama Aréna nyitómeccsének főpróbáját: a Fradi-Újpest öregfiúk találkozót a lilák nyerték.

A Groupama Arénát a Ferencváros és a Chelsea összecsapása nyitja majd meg vasárnap 19 órától. A stadiont a találkozó előtt viszont még tesztelni kellett, hiszen eddig a teljes infrastruktúrát, a beléptetést, a kamerarendszert, a hangtechnikát és az éles meccshelyzetet sem próbálták még ki az arénában.

A Ferencváros és az Újpest öregfiúinak találkozójára egyébként nem mehetett ki sok néző, már csak azért sem, mivel az építők, a játékosok családdtagjai, valamint a már eddig bérletet váltók láthatták csak élőben a főpróbát.

 Fotó: MTI

A találkozón a lilák kezdték a gólgyártást, Kovács Zoltán találatával, majd Katona lövése után már kettővel mentek az újpestiek. Az új stadion első Fradi-gólját Szokolai lőtte, de szinte azonnal betalált Kovács is (1-3).

Dzurják és Wukovics révén egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek, majd a félidő végére már a vezetést is megszerezték Lisztes bombája után (4-3).

A második felvonásban Egressy triplázott, így 6-4-re már a liláknak állt a zászló, ám a hajrához közeledve Kuntic zárkóztatta fel a Fradit.

A 6-6-os végeredményt Mátyus állíthatta volna be, a de a gólt végül les miatt nem adták meg, így az újpesti öregfiúk győzelmével ért véget a főpróba.

Vasárnap pedig következik a hivatalis megnyitó.

Eredmény – Groupama Aréna, megnyitó főpróba

FTC öregfiúk-Újpest öregfiúk 5-6 (4-3)
Gólszerzők: Szokolai, Dzurják, Wukovics, Lisztes, Kuntic illetve Kovács Z. (2), Katona, Egressy (3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik