Foci

Pápai támadó érkezett a DVTK-hoz

A Diósgyőrben folytatja pályafutását az elefántcsontparti csatár, Georges Griffiths.

Griffiths az NBI előző szezonjában nyolcszor volt eredményes, de a Magyar Kupában és a Ligakupában elért találataival ez a szám 11.

A 24 éves támadó az elefántcsontparti FC Sirocco csapatában nevelkedett, felnőtt karrierjét a ASI d’Abengourou csapatában kezdte, majd bekerült hazája U23-as válogatottjába.

2012-ben a sokszoros cseh bajnok Sparta Praha labdarúgója lett, majd Pápára került.

 Fotó: DVTK.eu

“Örülök, hogy Magyarországon folytathatom pályafutásom, méghozzá az egyik legnépszerűbb klubban. Több szép emlék fűz Diósgyőrhöz, két éve a Pápa csapatával itt maradtunk benn az NB I.-ben, tavaly pedig gólt szereztem. Akkor nem örültek a szurkolók, most az a célom, hogy hasonló találatokkal tegyem boldoggá őket. Több ajánlatom is volt, végül azért döntöttem a DVTK mellett, mert itt nagyszerű közegben, komoly célokért küzdhetek” – mondta Griffiths a dvtk.eu-nak.

“Hosszú tárgyalássorozat végére tettünk ma pontot, büszkeséggel tölt el, hogy sok más nagynevű klubbal szemben minket választott Georges Griffiths – nyilatkozta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Jó felépítésű, gyors, erős és ami mindennél fontosabb, gólerős támadót igazoltunk. Pápán közvetlen tapasztalatokat szereztem a képességeiről, ezért javasoltam bátran a szerződtetését.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik