Foci

A Pécset megbüntette a futball, Garami megjósolta a gólt

Pénteken az MTK 1-0-ra verte a Debrecent, a Puskás Akadémia pedig ikszelt a Pápával. Így látták a meccseket az edzők.

A fordulót a PMFC felcsúti vendégjátéka nyitotta. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést, majd a pécsiek fordítani tudtak, ám amikor szinte már zsebben volt a győzelem Véber György csapatának, a csereként beálló Causic saját kapujába csúsztatott, így végül 2-2-vel zárult az összecsapás.

Benczés Miklós, a PAFC trénere a lefújást követően elmondta, hogy a meccs előtt nem lett volna elégedett a döntetlennel, ráadásul az első félidőben el is dönthették volna a három pont sorsát.

 Fotó: MTI

“Összességében nekünk volt több helyzetünk, mégis mi futottunk az eredmény után. Mivel a végén rúgtuk a gólt, elégedett kell, hogy legyek, bár még utána is volt lehetőségünk. Amivel igazán elégedett vagyok, az az, hogy két fiatal akadémistát cseréltünk be és mindketten hozzá is tudtak tenni a meccshez vesztes állásban. Elszomorít, hogy az 1-0-s előny birtokában ennyire visszavettünk. Nem akkor kell hajtani, amikor vezet az ellenfél, hanem amikor elkezdődik a mérkőzés.”

Véber György, a pécsiek mestere szinte bosszúsan nyilatkozott, ami érthető is, hiszen két pontot hagytak Felcsúton.

“Nem vagyok elégedett a döntetlennel, de a mérkőzés összképének néhány részével már igen. Mélyről indultunk, hiszen az első forduló sokkja után ma sem történt más. A 6. percben egy döbbenetesen nagy baki után hátrányba kerültünk. Utána biztató 60 percet produkált a csapat, okosan taktikusan futballozva meg is fordítottuk a találkozót. Sajnálom, hogy nem győztesen hagytuk el a pályát, de ilyen utolsó tíz percet nem szabad produkálni. Nem szabad így beszorulni a végén. A futball ismét megbüntetett minket, a becserélt játékosom, aki egyébként nagyszerűen fejel, egyből öngólt vétett. Az eredmény ilyen szempontból igazságosnak mondható, de látok fejlődési folyamatot a csapat játékában.”

Az NB I péntek esti meccsén az éllovas MTK és a címvédő Debrecen találkozott, vagyis jó meccsre volt kilátás, ám a csapatok mégsem kényeztették el a szurkolókat.

 Fotó: MTI

A nem túl erős meccsen egyetlen gól döntött a kék-fehérek javára, vagyis a DVSC két meccs alatt egyetlen pontot tudott bezsebelni.

“Azt mondtam a játékosoknak a szünetben, hogyha odateszik magukat, akkor a 90. percben rúgunk gólt. Véletlenül bejött. Az első félidőben jól futballoztunk, de a befejezésekkel adósak maradtunk. Vagy a beadások nem voltak jók, vagy ha mégis, akkor nem érkeztünk. A második félidőben a Debrecen fürge játékosai megmozgattak bennünket, volt egy rövid időszak, amikor úgy nézett ki, hogy akár baj is lehet. Utána visszatért a csapat a helyes útra és a végén egy szép akció végén sikerült gólt szerezni, aminek nagyon örülünk” – mondta Garami József, a győztes hadvezér.

Kondás Elemér a nyíregyházi szezonnyitó után ismét tartalékos csapatot küldött a pályára, pihentetve legjobbjait a BATE Boriszov elleni BL-selejtezőre, ám ez a húzás megint nem jött be.

“Az első félidőben többet volt a labda az MTK-nál, de ebből jól jöttünk ki, jól kontráztunk és voltak lehetőségeink is. A második félidőben még többet tettünk a győzelemért. Végül ikszes meccs volt, semmiképpen nem érdemeltünk vereséget. Ilyen a futball, egy pillanatnyi kihagyás, egy koncentrációs hiba elég volt ahhoz, hogy gólt kapjunk. Ott voltunk mi is a kapu előtt, de a szögleteket, a szabadrúgásokat pontosabban kellett volna végrehajtani.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik