Foci

A Dunaújvárost is elverte a Vidi

A Videoton labdarúgócsapata hazai környezetben győzte le 3-0-ra a megyei riválist.

Tizenegy év után rendeztek ismét Fejér megyei rangadót az NB I.-ben, a Videoton a Dunaújvárost fogadta a Sóstói Stadionban. A nyitófordulóban a Pápát tíz emberrel is legyőző fehérváriak kezdtek lendületesebben, majd a 19. percben Oliveira gurításával előnybe is kerültek a piros-kékek (1-0). A folytatásban mind a két csapat előtt adódott pár lehetőség, hazai oldalon Nikolic, a vendégeknél Zsótér volt aktív, de a szünetig nem változott az állás.


Oliveira szerezte a meccs első gólját
Fotó: vidi.hu 

A második felvonás elején több lehetőséget is elpuskázott a Videoton, de ennek ellenére is sikerült növelnie az előnyét, az 56. percben Sándor fektette el a kapust, majd higgadtan a hálóba gurított (2-0). Petneházi egyből riogatott szabadrúgásból, de Calatayud a helyén volt, majd nem sokkal később Nikolic pofozott a hálóba egy kipattanót a túloldalon (3-0).

A meccs utolsó bő húsz percében sem jelentett túl sok veszélyt a dunaújvárosi együttes a hazai kapura, míg a fehérváriak pár ígéretesnek tűnő kontrával hívták fel magukra a figyelmet. Na, meg azzal, hogy a hajrában pályára küldték a napokban leigazolt Feczesin Róbertet. Az eredmény végül nem változott, a Videoton második meccsét is 3-0-ra nyerte meg a bajnoki szezonban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Székesfehérvár, 2310 néző, v.: Bognár T.

Videoton – Dunaújváros 3-0 (1-0) 

Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Trebotic (Simon Á. 39.) – Gyurcsó (Feczesin 79.), Kleinheisler, Oliveira (Álvarez 60.) – Nikolic

Dunaújváros: Nagy – Gavric, Farkas V., Szekeres A., Csehi T. – Lázár Zs. (Kocsis G. 72.), Petneházi – Jakab, Böőr (Godslove 63.), Zsótér – Urbin (Pascua 67.)

Gólszerzők: Oliveira (19.), Sándor Gy. (56.), Nikolics (62.)

Sárga lap: Oliveira (45.), Stopira (58.), illetve Gavric (78.), Godslove (85.), Kocsis G. (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik