Foci

Öngól miatt bukott el két pontot a Pécs

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában két nyeretlen csapat, a Puskás Akadémia és a Pécs csapott össze Felcsúton.

A nyitó körben a PAFC a Diósgyőr vendégeként szenvedett vereséget, a Pécset pedig az MTK fektette két vállra, így mindkét alakulat az első pontjaiért szállt harcba.

Rögtön a kezdés után úgy tűnt, a felcsútiaknak lesz erre nagyobb esélyük, hiszen Gőcze elhúzta Lencse lábát, a sértett pedig értékesítette a megítélt büntetőt (1-0).

 A mázli döntött a Pancho Arénában
Fotó: MTI 

A gól után is lendületben maradtak a hazaiak, de hamar átvette az irányítást a Pécs, és a szünetig már ők domináltak. Ennek köszönhetően egyenlíteni is tudtak: a 37. percben Márkvárt labdájára Szatmári érkezett volna, de nem tudott beleérni, azonban ez elég volt ahhoz, hogy becsapja Hajduchot (1-1).

A fordulást követően egyre inkább a Puskás Akadémia diktálta a tempót, több veszélyes ziccert is kialakítottak a pécsi kapu előtt, ám gólt mégis a vendégek szereztek, és ezzel úgy tűnt, el is döntötték a három pont sorsát. A találatot Kővári a 62. percben jegyezte.

A hajrában aztán jött a dráma. Véber György a 87. percben pályára küldte Causicot, a védő pedig első labdaérintésből a saját kapujába fejelt (2-2).

A döntetlennel mindkét együttes maradt az alsóházban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Puskás Akadémia FC – Pécsi MFC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Lencse (7.-büntetőből), Causic (87.- öngól) illetve Márkvárt (37.), Kővári (62.)

Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér (Spandler, 65.) – Denkovic, Czvitkovics, Szakály D. (Tischler, 63.), Tóth II B., Makrai (Sallai R., 70.) – Lencse

PMFC: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári, Horváth A., Szatmári L. (Causic, 87.), Márkvárt, Heffler N. – Pölöskey P. (Uzoma, 84.)

Sárga lap: Vaszicsku (81.), Spandler (90.), illetve Gőcze (6.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik