Foci

Ennyibe fáj a Fradinak a Chelsea

Augusztus 10-én a Chelsea nyitja meg a Ferencváros új stadionját. Annak ellenére, hogy a londoni elitklubbal kötött szerződés nyilván rendkívül szigorú, és a Fradi számára semmilyen kommunikációra nincs lehetőség, mi mégis megpróbáltuk kihámozni, mennyiért sikerült Budapestre csábítani José Mourinhót és a világsztárokat.

Meg nem erősített információnk szerint az igencsak borsosra szabott árak – 40 és 9 ezer között – mellett átlagosan 20 ezer forintos jegyekkel számolva fél ház, azaz 11 ezer értékesített jegy esetén már kitermeli a Fradi-közönség a Chelsea fellépti díját. Hogy mennyi is ez? Gyors fejszámolás után kiderül, fél ház esetén 220 millió forint a bevétel.

Az utaztatási, speciális biztosítási, stb. költségekre elmegy nagyjából 20 millió, így 200 millió forint marad. Azaz nem járhatunk messze az igazságtól, ha 400 forintos angol fonttal számolva kijelentjük: 500 ezer fontért sikerült a londoni világsztárokat átcsábítani a megnyitóra.

Ok, de ha eltekintünk egy ekkora klub Magyarországra citálásának erkölcsi sikerétől, és csilingelő megtérülési forintokra csupaszítjuk a kérdést, akkor vajon kilenc nappal az esemény előtt milyen kilátásai van a Fradinak egy minden pénzügyi szempontból is sikeres, nyereséges megnyitóra?

A Groupama Aréna online jegyfoglalási rendszerének böngészése után kiderül, hogy a B1-E szektorok nagyjából 18 000 férőhelyéből eddig cc. 7000 jegy kelt el elővételben e cikk születésének pillanatáig – ha azt feltételezzük, hogy a Chelsea-szurkolóknak kizárólagosan fenntartott E szektor maximálisan megtelik majd. 

Az nem nyilvános, ezért nem is tudjuk, hogy az A1, A2, VIP Gold és SKY Box jelzésű helyekre hány jegyet sikerült értékesíteni, de feltételezzük, a szponzorok, a cégek megtöltik majd a fennmaradó 4000 férőhelyet.

Ha a 4000-ből levonunk 500 VIP vendéget, akik nyilván ingyen mennek a meccsre, úgy pillanatnyi állás szerint már 10 500 jegy gazdára talált.

Az üzleti szempontból kritikus fél házhoz már csak 500 jegyet kell eladni. Meg lesz az! Sőt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik