Foci

180 forintos órabérért dolgoznak a munkások Katarban

A korábban sok vitát kiváltó 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság stadionjain dolgozók fizetése egy nap mindössze 1960 forint lehet.

A Guardian értesülései szerint több mint 100 munkás érkezett a stadionépítésekre a világ legszegényebb országaiból, hogy részt vehessen a 40 ezer férőhelyes al-Wakrah stadion felépítésénél.

A leendő világbajnoki helyszínen a legnagyobb probléma a külföldi dolgozók számára, hogy fizetéseik amellett, hogy rendkívül alacsonyak, késnek, vagy egyáltalán nem érkeznek meg.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az egyik Dohában épült felhőkarcoló, a sokak által csak Futball-toronyként ismert létesítmény felépítésére Nepálból, Sri Lankáról valamint Indiából is érkeztek munkások, akik elmondásuk szerint nem lettek kifizetve a hónapokig tartó munkájukért, amelyek során olyan luxusirodaházat „húztak fel”, amelyek mart üveget, kézzel készült olasz bútorokat, valamint fűthető mellékhelyiséget is magukba foglalnak. Brit sajtóértesülések szerint itt a legjobban fizetettek is maximum napi 2400 forintot kereshettek.

Így már kevésbé meglepő, hogy már több száz bevándorló munkás vesztette életét öngyilkosságban, szívrohamban, valamint különböző építkezési balesetekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik