Foci

Német válogatott: egy csillaggal kevesebb

A papírformának megfelelően a német és a magyarokkal azonos csoportban szerepelt portugál válogatott jutott be a labdarúgó U19-es Európa-bajnokság csütörtöki fináléjába. A németeknek nem frissült a meze.

“Két azonos képességű csapat fogja összemérni erejét a döntőben. Szoros mérkőzésre számítok, egy rendkívül erős portugál válogatott lesz az ellenfelünk csütörtökön. A torna szervezésével és a körülményekkel is rendkívül elégedettek voltunk Magyarországon, a döntőbe kerüléssel pedig teljesültek a szakmai céljaink is. Nyugodtan készülünk a fináléra, igyekszünk megkoronázni az eddigi jó teljesítményünket” – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Marcus Sörg német szövetségi edzőt, aki szerdán, a finálé felvezető sajtótájékoztatóján beszélt az esélyekről.

 
A német U19-es válogatott a világbajnoki címet szerző felnőtt csapatot utánoznás és megnyerné a tornát
Forrás: mlsz.hu 

Hélio Sousa, a portugálok szövetségi edzője optimista a döntő előtt, szerinte Portugália kerete elég erős ahhoz, hogy a Szusza Ferenc Stadionban a magasba emelje a trófeát. “Úgy érzem, képes a csapatom arra, hogy megnyerje a döntőt. Igaz, a német válogatottban több játékos a felnőtt keret tagja klubcsapatában, mint nálunk, ez jelentős előny egy ilyen fontos mérkőzésen.”

A németek a bolgárokat és az ukránokat is magabiztosan győzték le, míg a szerbekkel 2-2-es döntetlent játszottak, ezt követően az elődöntőben lehengerlő játékkal 4-0-ra ütötték ki az osztrákokat. A portugálok az izraeliek legyőzésével rajtoltak, majd kiütéses, 6-1-es vereséget mértek Mészöly Géza együttesére, ezt követően az osztrákok ellen nyertek 2-1-re, így szászszázalékos mérleggel zárták a csoportkört. Az elődöntőben aztán gól nélküli döntetlent követően végül büntetőkkel búcsúztatták a szerbeket.

Sousa kitért a “magyar verésre” is. A magyarok nem nyújtottak jó teljesítményt ellenünk, kihasználtuk a hibáikat, ám egy mérkőzésből nem lehet következtetéseket levonni. A két csapat tavaly is megmérkőzött egy tornán Telkiben, akkor 3-3-as döntetlen született. A magyar válogatott az U20-as világbajnokságra tovább építheti csapatát – mondta az edző, és mi az utolsó mondatába kapaszkodunk.

Érdekesség, hogy a német felnőtt válogatott ugyan megnyerte a brazíliai világbajnokságot, az U19-es csapat ennek ellenére még a háromcsillagos (három vb-cím) mezben lép pályára, a negyedik csillag ugyanis csak ősszel kerül fel hivatalosan a német mezekre.

A Szusza Ferenc Stadionban 19 órakor kezdődő összecsapáson a szakértők szerint számos olyan játékos lép majd pályára, akik néhány éven belül meghatározó szerepet tölthetnek be a nemzetközi futballéletben. Jegyekhez 500 forintos egységáron lehet hozzájutni, de pl. 50 jegy vásárlása esetén mindössze 5000 forintot kell fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik