Foci

Ötöt kapott a Diósgyőr, tét nélküli a visszavágó

Az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első meccsén az orosz Krasznodar 5-1-re verte a Diósgyőrt.

Mivel a Győr és a Ferencváros már a második fordulót sem élte túl, így egyedül a DVTK maradt állva a második számú európai kupasorozatban. A piros-fehérek dolga viszont nehéz volt, hiszen azt a Krasznodart kapták, amely ezt megelőzően 9-0-val búcsúztatta ellenfelét.

A Diósgyőr bár jobban kezdte a debreceni mérkőzést, a vendégek szépen lassan átvették az irányítást, és egyre több gólhelyzetet dolgoztak ki, aminek meg is lett az eredménye, hiszen Ari a 28. percben egy védelmi hiba után talált a hálóba.

 Fotó: MTI

Az első félidő folytatásában a Diósgyőr csak kereste a labdát, helyzetig nem jutottak a hazaiak, ellenben a Krasznodar ismét ünnepelhetett, hiszen Ahmedov közelről vette be Antal kapuját (0-2).

A szünetben Tomiszlav Szivics kettőt is cserélt, beállt Grumic és Bognár, a hazaiak játéka pedig azonnal feljavult: az ex-pécsi támadó fejjel talált a hálóba, lesről, ám később kiderült, szabályos volt a találat, majd kettejük összjátéka után Bacsa kapásból mattolta Sinitsynt.

Pár percig örülhettek csak a diósgyőriek a szépítésnek, hiszen Pereyra parádés mozdulattal pókhálózta ki a bal felsőt, majd a 88. percben Joaozinho büntetőjével már 1-4-et mutatott az eredményjelző. Ekkor már nem volt a pályán Antal, hiszen kibicsaklott a bokája, a megszerzett labdát pedig Bystrov az üresen tátongó kapu mellé gurította.

Az 1-5-ös végeredmény a korábban hibázó Bystrov állította be. Az egy hét múlva esedékes visszavágó így tulajdonképpen már csak formalitás, ám a diósgyőri szurkolók kedvét ez sem szegte, a lefújás után is győztesként ünnepelték csapatukat a Nagyerdei Stadionban.

Eredmény – EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Diósgyőri VTK – FC Krasznodar 1-5 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Bülent Yildirim (török)
Gólszerző:
Bacsa (49.) illetve Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88.-büntetőből), Bystrov (90.)

Sárga lap: Gosztonyi (66.)

Diósgyőri VTK: Antal B. (Rados, 80.) – Eperjesi (Bognár I., a szünetben), William Alves, Debreceni (Grumic, a szünetben), Husic – Egerszegi, Kádár, Elek Á., Gosztonyi, Németh M. – Bacsa

Krasznodar: Szinyicin – Jedrzejczyk, Martinovics, Sigurdsson, Kalesin – Gazinszkij – Laborde (Bisztrov, 59.), Pereyra (Pomerko, 81.), Ahmedov, Joaozinho – Ari (Wanderson, 59.) 

2. FÉLIDŐ

92. PERC: Véget ért a mérkőzés, eldőlt a párharc, a Krasznodar 5-1-re nyert.

90. PERC: A csereként beálló Bystrov is betalált: leültette a behátráló Kádárt, majd a gólt ünnepelhetett. 1-5.

88. PERC: Joaozinho állt a labda mögé, és magabiztosan a hálóba bombázott. 1-4.

87. PERC: Na erre mi szükség volt… Gosztonyi összeakasztotta Bystrov lábát, tizenegyes.

85. PERC: Radost is tesztelik az oroszok, a cserekapus viszont magabiztosan húzta magához a labdát.

82. PERC: Grumic sprintel a labdáért a Krasznodar térfelén, úgy látszik, ő még szeretne gólt szerezni. Persze ez nem is ártana.

81. PERC: Ivan Rados érkezett a DVTK kapujába.

79. PERC: Antal Botond sántikál, cserét kért.

74. PERC: Na ilyet is rég láttunk. Kádár röviden adott haza, Antal nem tudott felszabadítani, csinált egy cselt, amivel kivezette a játékszert a tizenhatoson kívülre. Ott elbotlott, kifordult a bokája, Bystrov elvette a labdát, majd 17 méterről a leghiggadtabb módon az üres kapu mellé gurított. Elképesztő.

71. PERC: Joaozinho tört be a tizenhatoson belülre, a védők csak nézték, mire készül a brazil, szerencsére a középre adása pontatlan volt.

69. PERC: Wanderson életerős lövését Antal ütötte ki szögletre.

67. PERC: Gosztonyi elkésett és csúnyán felrúgta Bystrovot, meg is kapta érte a sárgát.

63. PERC: Ahmedov lökete után Bystrov hat méterről nem találta el a kaput. Ezt most megköszönhetjük neki.

61. PERC: Antal egy rossz kirúgás után maradt szorul helyzetben, három orosz állt vele szemben, de a kapus vetődve menteni tudott.

58. PERC: Kettőt változtatnak az oroszok is. Ari és Laborde le, Wanderson és Bystrov be.

56. PERC: Ari volt megint veszélyes, öt méterről lőtt, de Antal szögletre mentett. Ez nagyon meleg helyzet volt.

55. PERC: Egy eladott labda után Ari lódult meg, csak Kádár volt előtte, de belelőtte a labdát a diósgyőri védőbe.

51. PERC: Eddig tartott az öröm. 1-3. Pereyra kapott labdát, felnézett, majd 18 méterről a pipába helyezett, a kapufa segítségével. Megint kettő közte.

49. PERC: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Bacsa Patrik!!! A két csereember! Grumic talált Bognár elé, majd a DVTK tízese szép mozdulattal pörgetett a hosszúra, ahol a fiatal támadó kapásból kivarrta a bal alsót! 1-2!

48. PERC: Grúmic a kapuba csúsztattot, a játékvezető viszont lest ítélt. A visszajátszásból kiderült, szabályos volt a gól.

46. PERC: Kettőt cserélt Szivics mester: Eperjesi helyére Bognár, míg Debreceni helyére Grumic érkezett.

1. FÉLIDŐ

45. PERC: Vége az első félidőnek, 0-2 az állás.

43. PERC: Joaozinho is kísérletezett, de méterekkel fölé durrantott.

40. PERC: 0-2… Zseniális labdát kapott Gazinskiy a tizenhatoson belül, a védők nem tudták elválasztani a labdától, majd középre adott, ahol Odil Ahmedovnak már nem volt megerőltető a hálóba passzolni.

38. PERC: Joaozinho nagyon aktív, meg az ő centerezése jelentett problémát, de szerencsére Laborde előtt egy diósgyőri láb ért a lasztiba.

34. PERC: Antalnak kellett nagyot nyújtozkodnia, hogy ne legyen bent a második orosz gól. Sokkal jobbak a vendégek.

31. PERC: Sajnos a Diósgyőr nem tud huzamosabb ideig az ellenfél térfelén tartózkodni, és a pirosmezesek csak keresik a labdát.

28. PERC: Hajajj, vezet a Krasznodar… Joaozinho parádés labdát szúrt a tizenhatoson belülre, ahol senki nem figyelt Arira, a támadó pedig simán, hat méterről a hálóba lőtt. Mindeközben a DVTK-nak helyzete sem volt még. 0-1.

24. PERC: Na ez érdekes jelenet volt, Bacsa kapott hosszú indítást, két védő volt a nyakán, Sigurdsson vetődve mentett, de szabályosan.

22. PERC: Huhúúú! Kalesin adott középre, ahol Laborde érkezett üresen, de bal belsővel nem találta el a kaput. 

20. PERC: Ennyi volt az orvosi beavatkozás, Ahmedov ismét a gyepen.

18. PERC: Ahmedov maradt lent a kezdőkörben, majd ápolás után lesétált a pályáról. Elég zavart volt a tekintete.

16. PERC: Gosztonyi végezhetett el pontrúgást, végül a labda szögletre vágódott. A sarokrúgás veszélytelen volt, így a DVTK-nak egyelőre nincs kapura tartó lövése.

14. PERC: Orosz szabadrúgás, de a labda lesen találta a Krasznodar játékosát.

11. PERC: Joaozinho kapott kiugratást, de hosszú volt a labda, így nem alakult ki veszély a diósgyőri kapu előtt.

10. PERC: Aktívabban játszik a Krasznodar az utóbbi percekben.

8. PERC: Itt az első lövés: a vendégek a jobb szélen léptek meg, majd Laborde tűzte rá a labdát, Antal viszont védeni tudott.

5. PERC: Álmosan és pontatlanul kezdenek a csapatok. Eddig túl sok érdemleges esemény nem történt.

3. PERC: Bacsa cipőjét taposták le, emiatt állt a játék.

1. PERC: Elkezdődött a meccs, pirosban a Diósgyőr, feketében a Krasznodar.

Hamarosan kezdődik a meccs, a csapatok már a pályán.

Előzetes: A második számú európai kupasorozatban már csak a DVTK van versenyben, mivel a Ferenváros és a Győr is búcsúzott. A miskolciak eddig a Birkirkarát és a Litex Lovecset ejtette ki, most viszont nehéz dolguk lesz Tomiszlav Szivicséknek, hiszen a dél-amerikai légiósokkal felálló orosz együttes sokkal komolyabb játékerőt képvisel.

Ennek ellenére a DVTK a továbbjutást tűzte ki célul maga elé. A első, debreceni felvonáson a Dražen Okuka sárga lapok, Barczi Dávid sérülés miatt nem lesz bevethető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik