Foci

Madridba csábítanák a United csatárát

Diego Simeone, az Atlético Madradi labdarúgócsapatának vezetőedzője kiszemelte magának Javier Hernandezt. A szakember nem lesz az agentin válogatott kapitánya.

A spanyol bajnok trénere sajtótájékoztatót tartott, melynek során több témát is érintett. Ezek közül az egyik az volt, hogy az ő neve is felmerült a világbajnoki ezüstérmes argentin válogatott kapitányi posztja kapcsán, miután hivatalossá vált, hogy Alejandro Sabella elhagyja az Albicelestét.

„Nem tudtam róla, hogy elhagyja a csapatot. Nagyszerű munkát végzett, minden jót kívánok neki a folytatásra. Ami engem illet, én elköteleztem magam az Atleticóhoz. Ez a klub adott nekem lehetőséget, hogy bizonyítsak Európában is és sokat segített nekem abban, hogy jobb edző legyek. Épp ezért vissza szeretném ezt „fizetni” a klubnak, így az Atléticóra fókuszálok és nem gondolok az argentin kispadra. Természetesen megtisztelő feladat lenne, de nem most” – idézi Simeonét az Eurosport.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Mivel az Atlético Madrid jelenleg Mexikóban készül és szerdán a Club Americával meccsel, így óhatatlanul is Javier Hernandezre, a Manchester United kegyvesztett csatárára terelődött a szó. Simeone nagyra tartja a csatárt.

„Nagyon jó az egy-egy elleni szituációkban és ő olyan kaliberű játékos, aki bármely csapatnak a hasznára válna. Már beszéltünk a menedzsmenttel arról, milyen kaliberű játékosokat kellene igazolni, Hernandez mellett még más nevek is felmerültek. Szóval bármi lehetséges egészen addig, amíg le nem zárul az átigazolási piac.”

Az Atlético Madrid támadószekciója rendesen átalakult a nyáron, távozott Diego Costa, David Villa és Adrian Lopez, míg érkezett Mario Mandzukic és Antoine Griezmann.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik