Foci

Kondás beszólt a bírálóinak

A Debrecen trénere a BATE Boriszov legyőzése után nem tudott higgadtan nyilatkozni.

A BL-selejtező harmadik körének első meccsén a DVSC minimális előnyt szerzett a fehérorosz gárda ellen, így bár győzelemmel utazhatnak Boriszovba a piros-fehérek, nem lesz könnyű dolguk, ha tovább szeretnének jutni.

A meccs végén adott értékelésében a magyar együttes vezetőedzője, Kondás Elemér elmondta, sikerült megvalósítani azt, amit korábban elterveztek.

 Fotó: MTI

„Nem szerettünk volna gólt kapni, ezt elkerültük, ellenben lőttünk egyet, és még volt sanszunk másikra is. Nem szabad elfelejteni, hogy a mi kapunk előtt is adódtak lehetőségek. Kiváló csapatot sikerült legyőzni ma, de nem lesz egyszerű a visszavágó. Nem emelnék ki senkit, voltak hibák és nagyon jó dolgok egyaránt, a csapat egésze nagyon jól dolgozott. Ha a végén pontosabbak vagyunk, nagyobb is lehetett volna a különbség. Amióta ez a stadion megnyílt, mindig ilyen jó a hangulat, mint volt ma is” – kezdte összegzését a tréner.

Kondás viszont üzent a szurkolóknak is, utalva arra, hogy többen számon kérték rajta a nyíregyházi döntetlent – az NB I nyitómeccsén -, amikor is tulajdonképpen egy tartalélos csapattal álltak fel a Szpari ellen.

 Fotó: MTI

„Megpróbálunk frissíteni, most mondanám a fanyalgóknak, akik kifogásolták, minek kell pihentetni, hogy a BATE ezelőtt sem játszott bajnoki meccset, és a héten sem fog. Ők ennyire tudnak készülni, nekünk a múlt héten és most is bajnokink lesz. Úgy kell forgatnunk a játékosokat, hogy lehetőleg jövő kedden és most pénteken is legyenek friss emberek.”

A párharc visszavágóját augusztus 5-én rendezik Boriszovban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik